31 Mart Yerel Seçimini geride bıraktık. Mazbatalarını alıp göreve başlayan Belediye Başkanları, vaatlerini uygulayabilecekleri çalışma ortamını sağlama çalışmalarını sürdürüyor.

Seçim sürecindeki gerginliği ortadan kaldırma girişimleri de başladı. Önce, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Ekrem İmamoğlu, her görüşten vatandaşların katılacağı ‘İstanbul’a Yeni Bir Başlangıç Buluşması’ başlıklı miting düzenleneceğini açıkladı.

Ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘Seçim tartışmalarını geride bırakarak, ekonomi ve güvenlik başta olmak üzere asıl gündemimize odaklanmamız şarttır. Ülkemizin bekasını ilgilendiren meselelerde, siyasi görüş ayrılıklarımızı bir tarafa koyarak, 82 milyon hep birlikte TÜRKİYE İTTİFAKI olarak hareket etmeliyiz’ diye çağrı yaptı.

***

İmamoğlu’nun çağrısı üzerine yüz binler, 21 Nisan Pazar günü İstanbul Maltepe’de bir araya geldi. Türk Bayrakları taşıyan topluluğa hitap eden Ekrem İmamoğlu, konuşmasında ‘barış, kucaklaşma ve tarafsız hizmet’ temalarını işledi.

İstanbul’da bütün bunlar yaşanırken, Ankara’nın Çubuk ilçesinde, şehit er Yener Kırıkçı’nın cenaze törenine katılan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bir grubun yumruklu, tekmeli saldırısına uğruyor, koruma ekibi tarafından bir eve götürülerek koruma altına alınıyor, makam aracı taşlanıyor, tıpkı Sivas katlimında olduğu gibi ‘yakın bu evi’ nidaları yükseliyor, Ankara’dan gelen takviye güvenlik güçlerinin devreye girmesiyle zırhlı araca bindirilerek ilçeden uzaklaştırılıyordu.

CHP Genel Merkezine ulaştıktan sonra kısa bir değerlendirme toplantısı yapan Kılıçdaroğlu, otobüsün üzerine çıkarak genel merkezin önünde toplanan vatandaşlara sesleniyor, ardından MYK toplantısına başkanlık ediyor, daha sonra da milletvekilleriyle bir araya geliyordu.

Bu gelişmeler CHP Genel Merkezi ve örgütünün hafta boyunca yurt çapında harekete geçeceğinin işaretlerini veriyordu.

Partililerin eleştiri okları ve istifa çağrıları ise, Valilere genelge göndererek ‘CHP İl Başkanlarını şehit cenazelerinde protokole almayın’ diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya çevriliyordu.

***

İstanbul ve Ankara’daki bu olayları, Antalya’daki bir gelişme ise adeta solluyor, dudak uçuklatıyordu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin İl Başkanları ve Belediye Başkanları Toplantısı'nın kapanış oturumunda yaptığı konuşmada, Erdoğan’ın çağrısına karşı çıkıyor, "Türkiye İttifakı’ndan bahsetmek kafamızdaki soru işaretlerini çoğaltmıştır. Ülke bazlı siyasi bir ittifak olamaz. Bizim ittifakımız cumhurladır, bizim ittifakımız AKP'li kardeşlerimledir” diyordu.

Bahçeli’den bir şaşırtıcı açıklama ise, CHP lideri Kılıçdaroğlu’na Ankara Çubuk’ta yapılan saldırı konusunda geliyordu:

"Bir siyasi partinin lideri nereye nasıl gideceğini kendisi araştırmalı, danışmanlarına sormalı, parti yöneticileriyle görüş alışverişinde bulunmalı, ondan sonra da eğer gitmeyi çok uygun bir zemin olarak görüyorsa her türlü ihtimalin de tedbirini alarak gitmesi lazımdırYani, gerilim içinde yapılmış olan bir seçim iddiası var, bu seçim ortamında siz yüzde 9 oy aldığınız yere Mehmetçik'in cenaze namazına katılmak için gitmeyi düşünüyorsunuz ama orada karşılaşacağınız bir olayı neyle izah edeceksiniz? Böyle bir olayın zemini hazırlanmış mıdır?.."

Peki şimdi de ben soruyorum: Bu kafa yapısıyla kızgın demiri soğutmak, Türkiye İttifakını gerçekleştirmek mümkün olabilir mi?

***

Bu hafta Milli Egemenlik Haftası… Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlatılan Kurtuluş Savaşı yürütülürken, 23 Nisan 1920’de, millet egemenliğinin tecelli edeceği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurulmasının 99. yıldönümü ve Çocuk Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

Bu hafta başka neler olacak?

Hafta içinde gözler;

-Yerel seçim nedeniyle 24 Şubat’ta çalışmalarına ara veren Meclis Genel Kurulu’nun, yaşanan gelişmelerden sonra gerçekleştireceği 23 Nisan Özel Toplantısı ve aynı gün akşam verilecek kuruluş yıldönümü resepsiyonundaki siyasi tansiyonda,

-AKP yöneticilerinin, 31 Mart 2019 İstanbul Yerel Seçimi konusunda yaptığı Olağanüstü İptal Başvurusu ve ek olarak verdiği ‘OHAL Döneminde KHK ile işlerine son verilip seçimde oy kullandığı’ iddia edilenler listesi üzerinde başlatacağı incelemelerde,

-CHP’li başkanların kazandığı belediyelerde icraatın önünü kesmek için başlatılan hukuki ve fiili müdahalelerde,

-Kızgın demiri soğutma zamanı diyenler ve Barış isteyenler ile 31 Mart Seçimi’nin sonuçlarını hazmedemeyip kutuplaşmadan medet umanlar arasında yaşanacak mücadelede’ olacak.

Dileğim barışın, kardeşliğin ve huzurun kazanmasıdır.

---

İYİ HAFTALAR.

remzidilan_48@hotmail.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.