Onyedi Eylül Üniversitesi Mehmet Akif Ersoy’u andı

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde, Onyedi Eylül Üniversitesi’nde, İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programı tertiplendi.

Balıkesir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Narlı’nın yönettiği programa konuşmacı olarak İstanbul Kültür Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bahtiyar Aslan ve yazdığı İstiklal Marşı tarihi ile bilinen İsa Kocakaplan katıldı. Programda ilk olarak İsa Kocakaplan söz aldı. Kaplan, “İstiklal Marşı, yazıldığı dönemde düşmana karşı içine düşünülen umutsuzluğa isyan eden bir metindir. Bizler zaman zaman şehitlik, kahramanlık gibi önemli mefhumların değerini unutabiliriz. Ancak bulunduğumuz coğrafya dolayısıyla bunu unutmamız mümkün değildir. Bu nedenle İstiklal Marşı bize sonsuza kadar yol gösterecek çok önemli bir metindir” dedi.

Ardından söz alan Yrd. Doç. Dr. Bahtiyar Aslan, “İstiklal Marşı milli mutabakat mektubu gibi bir metindir. İstiklal Marşı’nda dikkate edilmesi gereken hususlardan ilki dilidir. Burada kullanılan dil de ben dilidir. Ancak bu ben, her şeyden önce toplum için konuşan bir bendir” derken, İstiklal Marşı’nın içindeki sembolleri tek tek izah etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.