Kitap kurtları birbirleriyle kıyasıya yarıştı

Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri tarafından gerçekleştirilen Kitap Okuma Yarışması sınavına katıtlan kitap kurtları, soruları doğru yanıtlamak için kıyasıya yarıştı.

Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri tarafından düzenlenen Kitap Okuma Yarışması’nın sınavı yapıldı. Haluk Ündeğer İlkokulu’nda gerçekleştirilen sınava 4 bine yakın ilkokul ve lise öğrencisi katıldı. Birebir ÖSYM formatının uygulandığı sınavda, öğrencilere çoktan seçmeli test yöntemiyle 100 soru yöneltildi. Öğrenciler sınav saatini heyecanla beklerken, aileler de çocuklarının heyecanına ortak oldu.

Sınav öncesinde çok heyecanlı olduğunu belirten Enes Özdemir, “Buraya sınava girmek için geldim, inşallah birinci olurum. Bütün arkadaşlarıma başarılar diliyorum” dedi.

Özdemir’in babası da oğluyla beraber sınava hazırlandığını söyleyerek, “Biz de heyecanlıyız, inşallah herkes başarılı olur” şeklinde konuştu.

Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri Koordinatörü Necmettin Işık, kitap okuma yarışmasının geleneksel olarak düzenlendiğini belirterek, “Sınav 2 oturum şeklinde gerçekleşecek. Öğleden önceki oturumumuzda ilkokul grubumuz olacak, öğleden sonra lise ve yetişkin grubumuz olacaktır” ifadelerini kullandı.

Sınav sonrasında, ödül töreninde birinci olmayı dileyen Ömer Yasin Topo, “Çok heyecanlıydım, çok güzeldi sınav. İki kitabı okuyamadığım için bazı soruları çözemedim. Kitaplar çok güzeldi, sınavdan sonra ayrıca alıp okuyacağım. Allah nasip ederse inşallah kazanacağım” dedi.

Yarışmada dereceye giren öğrenciler ve yetişkinler, toplam 36 bin TL ile ödüllendirilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.