Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Yazar SUAY KARAMAN, BURSA ARENA Ailesine katıldı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Gazetemiz BURSA ARENA toplumdaki farklı sesleri bir araya getirmeye devam ediyor.

Bu defa da Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Yazar SUAY KARAMAN ile buluştuk. 

Suay Karaman Hocamızı uzun süredir makaleleriyle izliyor, değerli düşüncelerinden yararlanıyor idik. 

Ve Onu BURSA ARENA okuyucularıyla buluşturmayı düşünerek davette bulunduk.

Bu haftadan itibaren yazarımız, kendi köşesinde BURSA ARENA Okuyucularıyla birlikte olacak.

BURSA ARENA'nın davetini kabul ettiği için teşekkür ediyoruz. 

BURSA ARENA Yayın Danışma Kurulu

*****

SUAY KARAMAN KİMDİR?

13 Temmuz 1959 tarihinde İstanbul’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Ankara’da tamamladı. Jeoloji Mühendisliği Bölümü (1983) ve İşletme Bölümü (1998) mezunu. Lisans üstü çalışmalarını Trafik Planlaması ve Uygulaması anabilim dalında (2002) ve Hayvancılık İşletme Ekonomisi anabilim dalında (2003) tamamladı.

1983-1985 yıllarında ODTÜ Mimarlık Fakültesi’nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak çalıştı. 1986-1987 yılları arasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nda yedeksubay olarak askerlik görevini tamamladı. 1989-2006 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi’nde Öğretim Görevlisi olarak çalıştı. 2006 yılından itibaren Gazi Üniversitesi’nde Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

1993 yılında “Bilgisayara Giriş ve Basic” ile “Fotogrametri” kitaplarını yayınladı. 2019 tarihinde "İnadına Cumhuriyet" adlı kitabı yayınlandı. Yeni kitapları için çalışmaları devam etmektedir. Bir süre Cumhuriyet ve Ulus Gazeteleri’nde yazı yazmıştır. Türkiye Sorunları Dergisi’nde konuk yazar olarak yazı yazmaktadır. Kasım 2005 tarihinden itibaren İlk Kurşun Gazetesi’nde yazı yazmaktadır. Atatürkçü Düşünce Derneği’nin eski Genel Sekreteri’dir. Halen Tüm Öğretim Elemanları Derneği’nin (TÜMÖD) Genel Sekreteri’dir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.