Gazeteci - Yazar Necdet Buluz "Suriye’yi üç parçaya bölüyorlar.." dedi.

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Gazeteci - Yazar Necdet Buluz gazetemizde yayınlanan bugünkü makalesinde Ortadoğu uzmanı Joshua Landis'in; “PYD/YPG çok iyi eğitim alacaklar. ABD'den aldıkları birçok ağır silahları olacak. Kendi kuvvetleri için bir komuta ve kontrol ağı inşa ediyorlar. Bu operasyon sona erdiğinde, Suriye Kürtlerinin daha önce sahip olmadığı, iyi eğitimli, iyi organize edilmiş ve iyi silahlanmış dört tane tugayın olacağını tahmin edebiliyoruz, ABD ve müttefikleri Suriye'yi üç parçaya bölmek istemekteler; Rakka'nın DEAŞ'tan geri alınmasıyla üç parçalı Suriye planının hayata geçecek; ABD, Suriye’nin Güney ve güneybatısını Esad’ın, kuzey ve batısını Türkiye’nin de desteklediği Sünni Arapların, Kürtlerin hâkim olduğu alanlarda ise PYD-YPG'nin kontrol edeceği üç devletli bir yapı öngörüyor.../.." şeklindeki açıklamalarını değerlendirdi.

Afrin bölgesinde konuşlanan Rus Ordusundan da bahseden Buluz; "..ABD'nin yanı sıra Rusya da Suriye'de kendi çıkarları doğrultusunda terör örgütü PYD-YPG'yi destekliyor. Rusya askerleri Hatay sınırındaki Afrin bölgesine yerleşiyor.  Yerel basın Rus ordusuna ait askerlerin zırhlı araçlar eşliğinde Afrin'e girişlerinin görüntülerini yayınladı. Peki Rusya Türkiye sınırındaki Afrin'de ne yapacak? Bu konuda ülkemiz açısından endişe verici açıklamalar ardı ardına geliyor. Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG-PYD'nin sözcüsü, Rusya'nın Afrin'de askeri üs kuracağını ve bu konuda 19 Mart Pazar günü anlaşma yapıldığını açıkladı. Açıklamaya göre Rusya burada terör örgütü PKK/PYD militanlarını sözde 'teröre' karşı eğitecek. Rusya Savunma Bakanlığı ise bölgede yeni bir üs kurma planlarının olmadığını açıkladı. Açıklamada, Rusya'nın Suriye'deki Ateşkesi Gözlem Merkezi’ne ait bir biriminin 'ihlalleri önlemek amacıyla' Afrin yakınlarında PYD/PKK ile Özgür Suriye Ordusu'nun temas hattına konuşlandırıldığı belirtildi. Bu açıklamalar ne kadar doğru hiç kuşkusuz tartışılacaktır. Doğru olan, Rusya’nın da PYD konusunda Türkiye karşıtı duruşu olmuştur. Daha açık bir ifade ile Amerika ve Rusya PYD’nin güçlenmesi ve bölgede Bağımsız bir Kürdistan’ı kurması için birlikte hareket ettiğidir..."  Dedi.  

USTA GAZETECİ VE KÖŞE YAZARIMIZ NECDET BULUZ'UN BU ÖNEMLİ ANALİZİNİN TAMAMINA AŞAĞIDAKİ LİNK'TEN ULAŞABİLRİSİNİZ...;

OKU, YORUMLA ve PAYLAŞ ==> http://www.bursaarena.com.tr/suriyeyi-uc-parcaya-boluyorlar-makale,626.html

 

Anahtar Kelimeler:
Necdet BuluzABDRusyaAFRİN
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.