Bursa'nın Duayen Eğitimcisi, Yazar ve Şair Cafer Genç BURSA ARENA Ailesinde !..

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Bursa'nın duayen ve sevilen eğitimcilerinden Cafer Genç Bursa Arena Yazar ve Şairleri Ailesi'ne katıldı. Bundan sonra kendi köşesinde okuyucularıyla birlikte olacaktır.

Cafer Genç Hoca'mızı tebrik ediyor, yazım hayatında başarılar diliyor ve "Aramıza Hoş Geldin" diyoruz.

BURSA ARENA

Yayın Danışma Kurulu

*****

Cafer Genç Kimdir ?

Yozgat-Sarıkaya doğumlu olan Cafer Genç, 1975 yılında Yozgat Lisesi ve 1980 yılında Balıkesir Necatibey Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümü'nden mezun oldu. Daha sonra Türk Edebiyatı üzerine lisans tamamladı ve kısa dönem askerlik görevini müteakiben sırasıyla Aydın, Çorum ve Bursa olmak üzere yaklaşık 40 yıl Türkçe-Edebiyat Öğretmenliği yaptı. Bu uzun görev sürecinin 30 yılı Okul Müdürlüğünde geçti. İlk ve kurucu müdürü olduğu Bursa Gazi Anadolu Lisesi ve Cumhuriyet Lisesi Müdürlüğü devrelerinin gönlünde özel bir yeri olduğunu söylüyor.

Uzun meslek hayatında binlerce öğrenci yetiştirdi, çok sayıda başarı belgesi ödülleri aldı.

Milli Eğitim Bakanlığının Şura Çalışmalarında bulundu, kurul ve komisyonlarda görevler alarak ''eğitim'' konusunda raporlar düzenledi. Öğretmenlere ve yönetici adaylarına “Eğitim ve Yönetim” konularında çok sayıda seminerler verdi. Sanat dünyasını da ihmal etmedi; Amatör olarak pek çok tiyatro eserini sahneye koydu ve oynadı da..

2014 yılında kendi isteğiyle emekli oldu ancak halen çalışma hayatını özel bir okulda müdür olarak sürdürüyor. Daha sonra, milletvekilliği adaylığı için istifa ederek siyasete de atıldı.

Bursa Aydınlar Ocağı yönetiminde yıllarca görev aldı ve 2 dönem başkanlık yaptı. Çeşitli sosyal faaliyetler gerçekleştirdi; Çok sayıda seminer, konferans, şura çalışmalarında bulundu ve bildiriler yayınladı.

Bursa Kamu-Sen ve yine Türk Eğitim-Sen kurucu çalışmalarıyla sendikacılık konusunda da hizmetler verdi.

Bursa Yozgatlılar Derneği yönetiminde görevler aldı, birkaç dönem de başkanlık yaptı.

Bu görevleri çerçevesinde Aydınlar Ocağı ve Sendika adına seminerler verdi, programlar organize etti ve başarılı sosyal faaliyetler gerçekleştirdi.

1987 yılından bu yana Bursa'da ikamet eden Genç, halen bir yerel gazetede köşe yazarlığı da yapmaktadır.

Evli, eşi emekli devlet memuru ve 2 oğlu vardır.

Eserleri;

“Şiirin Akşam Vakti” ilk şiir kitabı olup, büyük çoğunluğu eski şiirlerini içermektedir. “Sende Bıraktım” isimli ikinci şiir kitabıyla birlikte,

Çanakkale Savaşlarıyla ilgili ''Olaylarla Çanakkale'',

Eğitimin bütün yönleriyle ele alındığı ''Eğitim Raporu'',

Hikayelerinden oluşan ''Adını Sevgi Koydum''

“Bir Devrin Destanı” isimli romanı,

''Bozok Yaylasında Bir Sürmeli” isimli Yozgat derlemelerinden oluşan kitapları da yakında yayınlanacaktır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.