Bursa bir değerini daha kaybetti ; "ZİYA GÜNEY Hakk'ın Rahmetine Kavuştu"

BURSA ARENA / Haber Merkezi

BURSA ARENA Gazetemizin "Kurucu" Fikir Babası ve Yazarlarından, Bursa Nilüfer Belediyesi Kurucu Başkanı, 
Sevgili Ağbeyimiz ZİYA GÜNEY Hakk'ın rahmetine kavuşmuştur.

(Cenazesi, yarın saat: 11.30'da Nilüfer Belediyesi önündeki tören ve FSM Camiindeki Cuma namazını müteakiben İhsaniye Mezarlığına defnedilecektir)

Derin üzüntü içerisindeyiz.

Üzerimizde Ağabeyliği ve iyilikleri çoktur; Mekanı Cennet olsun.
Tüm Aile efradına ve Bursa'mıza başsağlığı diliyoruz.

BURSA ARENA İnternet gazetesi

Hüsamettin Taşdemir

Ve Yayın Kurulu.

************************

ZİYA GÜNEY KİMDİR?

1945 yılında Bursa'da doğan Ziya Güney İlk, orta ve lise öğrenimini bu şehirde tamaladıktan sonra, İstanbul Maçka Yüksek Teknik Okulu İnşaat Bölümüne kayıt olarak normal süresi içerisinde mezun oldu. Gençlik yıllarında öğrenci derneklerinde başkanlık ve yöneticilikler yaptı. Vatani görevinden itibaren de Almanya'ya gitti ve uzun süre belediyecilik, şehircilik ve çevre konularında araştırmalar yaptı. 1978 Yılında Almanya dönüşüyle siyasete girdi. Adalet Partisi ve Doğruyol Partisi dönemlerinde il başkanlığı ve ilçe başkanlığı gibi görevler üstlendi. 1984 Yılında Nilüfer Belediyesi'ni kuran ilk Başkanı oldu. 1989 - 1994 arası Nilüfer belediye Başkanı olarak bugün hayata geçirildiğini gördüğümüz özellikle Nilüfer semtindeki birçok projenin uygulayıcısı oldu. Başarılı bir belediyecilik yaptı ve kendisinden sonra gelen belediyeci ve siyasetçilere de örnek oldu.

Almanya'da yayınladığı ‘Yurt Dışındaki İş Gücümüzün Problemleri' adlı eserinden sonra, 1994'de ‘Dünyada ve Türkiye'de Yeni Belediyecilik Anlayışı ve Metropoliten Yönetimler' olmak üzere yayınlanmış 2 kitabı ile  çok sayıda araştırma ve makalesi bulunmaktadır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.