"Bozkırın Tezenesi" NEŞET ERTAŞ vefatının 6. yılında anılıyor

BURSA ARENA / Haber Merkezi

"Bozkırın Tezenesi" adıyla gönüllere taht kuran halk müziği sanatçımız Neşet Ertaş, sevgi, saygı ve rahmetle anılıyor. 

Orta Anadolu Abdal Geleneğinin ustalarından Neşet Ertaş; bundan 6 yıl önce hakkın rahmetine kavuşmuş idi.. Geride Türk Halk Müziği tarihine geçecek yüzlerce eser ve kayıtlar bıraktı.

Onun sazı ve tarzı gelecek nesile farklı bir yorum kanalı açtı. Her türküsünde Anadolu insanının ayrı bir öz duygusunu, derdini ve aşkını dile getirdi.

Ertaş çocukluğundan beri türlü ayrılıklar, ızdıraplar ve yoksulluklar yaşayan bir sanatçımızdı.. Anadolu kültürüne "GARİP" diye bir kelime soktu.. Zira kendisi de bir GARİP idi.. Ve sözlerinde bu temayı sık işliyordu..

O şu anda aramızda değil ancak babası usta halk ozanı Muharrem Usta'ya ve annesi garip Döne'ye kavuştu. "Yalan Dünya" diye inlediği dizelerindeki yalan dünyadan, o sevdiklerinin bulunduğu ebedi / gerçek dünyasına ulaştı.  

Rahmeti bol, mekanı Cennet olsun..

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.