Bilim Adamı Servet Somuncuoğlu vefatının 4. yılında anıldı !..


BURSA ARENA / Haber Merkezi

Türk Milletinin erken tarihi ve göç izlerini takip ederek Himalayalardan Anadolu'nun en batısına hatta Batı Trakya bölgesine kadar kayalar, mezarlar ve taşlar üzerinde incelemeler yaparak; bu yönde Türk tarihine önemli bilgiler ve belgeler kazandıran Bilim Adamı Servet Somuncuoğlu; 4. ölüm yıldönümünde  Bursa Türk Ocağı'nın düzenlediği bir toplantıda anıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başlatılan toplantıda; Bursa Türk Ocağı Başkanı Prof. Dr. Selçuk Kırlı'nın yaptığı açılış konuşmasından itibaren bir panel masası oluşturuldu.  

Müteakiben sırasıyla yapılan konuşmalarda; 


Prof. Dr. Ahmet Taşağıl    - Yeditepe Üniv. Tarih Kurulu Başkanı,
Ahmet Cengiz Karadeniz - TRT Belgesel Yapımlar Yönetmeni,
Ahmet Veysel Baban - TRT Belgesel Yapımlar Yönetmeni,
Kadir Koçdemir - Bursa Milletvekili ve Emekli Vali,

Yusuf Yılmaz Araç     - Servet Somuncuoğlu'nun yakın arkadaşı,
Nevin Somuncuoğlu  - Servet Somuncuoğlu'nun eşi,
Mete Tetik - İş adamı - Servet Somuncuoğlu'nun yakın arkadaşı,
Turgay Tüfekçioğlu    - Servet Somuncuoğlu'nun yakın arkadaşı,

Servet Somuncuoğlu'nun kim olduğu, hangi şartlarda çalıştığı, idealleri, Türk tarihine verdiği hizmetler ve kazanımlar, eserleri, aldığı ödüller ve milliyetçiliğine ilişkin ilkeleri, hayat görüşü detaylı anlatıldı. Merhum rahmet ve şükran ifadeleriyle anıldı.


Merhumun ailesi, arkadaşları ve Bursa Aydınlarıyla birlikte; Sakarya Arifiye Lisesi mezunları, sivil toplum önderlerinden Metin Kaplan, MHP Genel Merkez Muhalifi Siyasetçilerden MHP eski İl Başkanları Yılmaz Yüksel ve Hasan Toktaş, Eski Bursa Milletvekili Orhan Şen, Kamu-Sen Bursa Bölge Temsilcisi Selçuk Türkoğlu ve çok sayıda tanınmış bilimadamı ve akademisyenlerin de iştirakçiyle gerçekleşen bu proğramın sonunda sanatçı Bünyamin Aksungur'un söylediği milli türkü ve ezgiler de büyük takdir gördü.

BURSA ARENA Ailesi; değerli Bilim Adamı, Türkolog, Araştırmacı Yazar ve TRT Proğram Yapımcısı Servet Somuncuoğlu'na; vefatının bu 4. yılı vesilesiyle bir kez daha Allah'tan rahmet, ailesi ve sevenlerine metanet dileriz.

Servet Somuncuoğlu'nun TRT belgesellerinde de yer alan ve çeşitli ödüllere layık görülen değerli çalışmaları ve eserlerinin önümüzdeki yıllarda NOBEL'e aday gösterilmesi yegane temennimizdir. Mekanı Cennet olsun..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.