Amerikan Seçimlerini kaybeden İlluminati’nin adayı Hillary Clinton geçtiğimiz günlerde Kaşıkçı Cinayetinde Suudi Kralı Selman’ın yanında yer alan ABD Başkanı Trump’ın ve damadının ekonomik bağlantılarını eleştirdi. ABD Dışişleri eski Bakanı Hillary Clinton, "Cemal Kaşıkçı öldürülürken konsoloslukta olanların örtbas edilmesinin bir parçası olan bir başkanımız (ABD Başkanı Donald Trump) var." dedi.

ABD'nin eski Dışişleri Bakanı ve 2016 Başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti'nin adayı Hillary Clinton, eşi eski ABD Başkanı Bill Clinton ile Kanada'nın Toronto kentinde yaptıkları konuşmada, ABD Başkanı Trump'a yüklendi.

Hillary Clinton, Trump'ın Cemal Kaşıkçı cinayetindeki tavrına değinerek, "Kaşıkçı öldürülürken konsoloslukta olanların örtbas edilmesinin bir parçası olan bir başkanımız var." değerlendirmesinde bulundu. ABD Başkanı Trump'ın Kaşıkçı konusunda Suudi Arabistan ile karşı karşıya gelmekten çekindiğini belirten Clinton, "Bu durum, ABD'nin iş sözleşmeleriyle ilgili değil, kendi kişisel bağlantıları ile ilgili. Hem Başkan hem de damadı Jared Kushner'ın aileleri ve şirketlerinin Suudi Arabistan Krallığı ile ne kadar ticari çıkarı olduğunu bilmiyoruz." diye konuştu.

Kaşıkçı cinayeti ve Trump

Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğunda Suudi Arabistan'dan gelen bir grup tarafından öldürüldüğünün ortaya çıkmasının ardından ABD-Suudi Arabistan ilişkileri yeniden mercek altına alınmıştı.

Trump ise bir taraftan Suudi Arabistan'a yaptırım uygulanabileceğini dile getirirken diğer taraftan ikili ilişkileri bozmak istemediği sinyalini vermişti. Trump, bu süreçte Suudi Arabistan'a 110 milyar dolarlık silah satışını ve bu ülkenin ABD'ye yatırımlarını savunmuştu. Trump'ın damadı Kushner ve Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın yakınlığı da sık sık eleştiri konusu oluyor.

2019 Yılı için Dünya Ekonomisinde önemli değişikliklerin olacağı yabancı ekonomistler tarafından dile getirilirken, Trumph’ın seçimlerle ilgili Rusya bağlantısı üzerine açılacak dava sonucunda başkanlık görevinden azledilmesi söz konusu olacaktır. Trumph’ın başkanlık koltuğundan gitmesi durumunda dünya ekonomisinde bunun nasıl bir etki edeceği bilinmiyor. Genel görüş büyük bir krizin olmayacağı ama durgunluğun olabileceği şeklinde.. Avrupa Birliği de Dünya Ekonomisinde birer güç olan Rusya-Çin ve Japonya ile çeşitli anlaşmalar yapılırken, bence Almanya Başbakanı Angela Merkel’i izlemekte fayda var. Birkaç ay önce Japonya’ya ziyaret yapan Merkel ülkesinde gelen Putin ile 40 anlaşma imzaladı. Bunlarda ekonomik işbirliği şeklindedir.

1989 Yılında Almanya’yı ziyaret eden ve Alman Parlamentosun da bir konuşma yapan Gorbaçov: "İngiltere'den Urallara kadar birleşmiş bir Avrupa” hayalini açıklamıştı. Bu konuşmadan sonra AB gittikçe güçlendi. Euro ortaya çıktı eski Doğu Blok’u ülkeleri üye olarak alındı. Bir gün gelecek Rusya da AB üyesi olacaktır. Bundan rahatsız olan ülke ise Amerika’dır. 1989 dan beri Avrupa ile gizli bir savaş içerisindedir.

2019 Yılı için Türkiye de ekonomik nasıl gelişmeler olur. Bunun için kahin olmak gerekir. İyi olan ise Dolar ve Euro’nun düşmüş olması ve durumun sürmesi en iyi haber olacaktır. Yükselince her şeye zam geliyor. Bizdeki basit ekonomi durumu budur……..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.