Hangi gerekçe ile kim, nasıl karar verecek?

O hâlde neden? “Demokrasi var”

“Padişahlıkla yönetilmiyoruz ki!”

“Krallık değil babadan oğula geçmez!” imiş!

Peki o hâlde şu soruların cevabını vermek gerekmez mi?

“Oğul” dünyaya gelirken baba ve anasını tercih etme şansı var mı? Ayrıca Merhum Erbakan‘ın oğlu olarak dünyaya gelmek ya da Sayın Erdoğan‘ın damadı olmak suç mu? Ya da baba ve ana çocuğunu tercih şansı var mı? Tabii ki yok.

Hadi damat tercihinin bir noktaya kadar hâlen(!) yapılabildiğini var sayalım ve “Damat” ile “Oğlu” gündemde oldukları için ismen değerlendireceğim.

Sayın Berat Albayrak AK Parti Genel Başkanı olursa bu iş bitermiş! Neden?

Sayın Albayrak’a her fırsatta linç girişiminde bulunulmaktadır.
Neden?

Bahsedeyim başarıyla oluşturulan “algıdan.” 

Berat Albayrak hakkında Genel Başkan olmasının önünde bir mani varsa lütfen söyleyin de AK Parti’ye gönül vermiş insanlar öğrensin. Yoksa salt damattan genel başkan olmaz yargısı âdil değildir. Kişi hakkının gasbetmektir.

Ancak partide genel başkanı seçecek olan delegeler daha iyi yapacağını düşündükleri başka bir ismi seçebilirler.

Böyle bir durumda da Berat Albayrak‘a düşen delegenin vereceği karara saygı duymak olmalıdır.

Sayın Fatih Erbakan‘dan genel başkan olmaz(!) diyenler de aynı şekilde klişe algıdan dolayı itiraz ediyorlar ve ilave ediyorlar: Oğul Menderes, oğul Özal, oğul Türkeş başarılı olamamış! Madem onlar başarılı olamamış o halde Fatih Erbakan da Berat Albayrak da başarısız olurmuş! Sistemli bir şekilde kanaat olarak serdedilmektedir.

Merhum Erbakan; ne merhum Türkeş‘dir, ne merhum Menderes’dir ne de merhum Özal olmadığı gibi Fatih Erbakan da başka bir şahsiyettir.

Kimse şu soruyu sorma zahmetinde bulunmuyor: Liyakatli midir? Liyakat aramak gerekmez mi? Berat Albayrak‘ın ne kusuru var? Fatih Erbakan‘ın ne kusuru var?

Kem küm..

Kusurları oğul ve damat olmak.
Oğul ve damat olmak ne zamandan beri suçtur.
Bilen söylesin.

Fatih Erbakan, Dünya Lideri Merhum Erbakan‘ın dizinin dibinde ve ancak orada olanların görüp anlayacağı tecrübeyi kazandı ve yaşadı, dünyayı tanıdı.

Erbakan Hocamız şöyle dedi böyle dedi diyerek Erbakan’ın sözlerini medyadan duyduğu kadarıyla bilgilenmek, farkında olabilmek ve kendilerini bu sebeple ayrıcalıklı olarak düşünen kişiler,  neden Erbakan’ın evladının onların duymadığı bilmediği pek çok tecrübeyi edinmiş olacağını düşünmezler.

Efendim Erbakan; “Bir çocuktan alıp diğer çocuğa mı vereceğiz” demişmiş. Tamam da o sözü Erbakan hangi tarihte demiş zahmet edip öğrenilmelidir.

Fatih Erbakan Yönetim alanında doktora yapmış, kendisini yetiştirmiş ve toplumun önüne cesaretle çıkıp ülke yönetimine talip olduğunu ilan etmiştir.

Kurmuş olduğu Yeniden Refah Partisi (YRP) ise milletin gönlünde kabul görmüş olmalı ki pek çok partinin teşkilat kuramadığı yerlerde bile teşkilatlarını kurmuştur.

Hiç de kolay bir iş değildir başardığı.

Vatandaşı ikna edebilirse vatandaşın takdirini kazanırsa ülke yönetiminde söz sahibi olacaktır. Ayrıca gerek Saadet Partisi (SP)’den ayrılarak kurulan YRP’si ve gerekse Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)’den ayrılarak kurulan İYİ Parti konusundaki düşüncelerimi önümüzdeki günlerdeki yazımda anlatmaya çalışacağım.

Berat Albayrak ise Millî Gazete’nin yıllarca baş yazarlığını yapmış olan dostumuz Sadık Albayrak‘ın evladıdır.

Kayınpederi Sayın Erdoğan‘ın yanında “Darbe” tecrübesi de dâhil her türlü tecrübeyi kazanmıştır. Bakanlığında başarısızlık varsa ondan bahsediniz, ancak oluşturulan algıdan dolayı “Damat konuştu dolar arttı"..

Yahu “damat” lütfen konuş da döviz düşsün, sizin konuşmalarınız dünyadaki ve ülkemizdeki “dolar, döviz” ihtiyacını aynen tansiyon hapı gibi ayarlıyor (!)

AK Parti’ye gönül vermiş AK Parti’nin geleceğini, başarısını düşünme adına “algıya alet olmamak” gerekmez mi? AK Parti‘yi düşündüğünü söyleyenler kendinize şu soruyu lütfen sorunuz: “AK Parti ‘nin başarısını ve şahıs özelinde de adı geçenlerin kabiliyet ve becerisini sizler Sayın Erdoğan’dan daha mı fazla bildiğinizi ve farkında olduğunuzu düşünüyorsunuz?”
Onu bunu bırakın da madem partinizi ve Erdoğan’ı çok düşünüyorsunuz o halde tercihine ve kararına saygı duyun ve Erdoğan’ın verdiği kararın arkasında durup halka anlatın, algı operasyonlarının karşısında dimdik durun.

Bir başka şey de bazıları için söylüyorum, şahsî hesaplara lütfen artık yeter, deyiniz.

Bu ülkede seksen beş milyon insan yaşıyor ve kimler ne yapıyor biliyorlar.

Babadan oğula değerlendirmesini, padişahlardan örnek verenlere ise şu tarihî gerçeği ifade etmek istiyorum: Sizin babadan oğula geçen yönetim şekli olarak küçültmek istediğiniz padişahlık yönetiminde yani padişahlar döneminde vilayetimiz olan ülkelere şimdilerde pasaportunuzla gidemiyor, izin alarak gidiyorsunuz!
Padişahların ve askerlerinin atlarının şahlandığı, kişnediği toprakları belgesellerde izliyorsunuz! Bir başka şey daha bilmiyor/anlamak istemiyorsunuz ya belgesellerde izlediğiniz yerler, ülkeler; Osmanlı’nın vilayeti idi ve Osmanlı oralara vali atıyordu.

Tekrar konumuza dönecek olursak; Bir şahsın genel başkan olması ya da olmaması onun akrabalık/kan bağı ile tayin edilemez.
O hâlde bakılması gereken “Ehliyettir, liyakattir işin ehli midir, tecrübesi var mıdır?” Merhum Erbakan ve Sayın Erdoğan’ın yanında edinilen tecrübe nerede kazanılabilir?

O halde toplumun genel kabul görmüş ahlâkî değerlerine sahip midir? Kanuni ve ahlâkî bir manası var mıdır? Bir mani yoksa “oğul ve damat” olup olmadığına bakılmaksızın oğuldan daha yetkin daha takdire şayan bir aday yoksa o zaman oğul Erbakan’a Genel Başkanlık hayırlı olsun.

Aynı şekilde damattan daha yetkin ve daha takdire şayan bir aday yoksa parti delegelerinin seçmeleri hâlinde genel başkanlık hayırlı olsun demek ve vatandaşlar olarak tebrik etmekten başka yapacak yoktur.

Ayrıca yetişmiş şahsiyetlerin ülke yönetiminde görev almalarının önü kesilmemelidir.

Devlet adamı kolay yetişmiyor. Tecrübe ortamı olması gerekiyor.

O şunu dedi bu bunu dedi dedikodusuna kurban etmeye kimsenin hakkı yoktur.

Şahsî kanaatimi sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyarım.

Sayın Fatih Erbakan da sayın Berat Albayrak da yetişmiş, kabiliyetli ülkemiz için değer ifade eden şahsiyetlerdir.

Fatih Erbakan partisini kurmuş halkın huzuruna çıkmıştır. Başarılar dileriz.

Berat Albayrak ise AKP’de adı müstakbel  genel başkan olarak geçmektedir.

Olur olmaz onu bilemeyiz.
Söylemek istediğimiz neden olmasın! Olursa bize düşen hayırlı olsun, demek ve başarılar dilemek olacaktır. Netice itibarıyla vatandaşlar olarak beğendiğinize oy veriyorsunuz.

Siyasette yeni yüzler arıyorsanız işte size yeni yüzler, sahip çıkın! Onların başarısı ülkemizin başarısı olacaktır.
Liyakat esas alınmalı, “oğul” ya da “damat” olmak olmamalı, bunun dışındaki MÜLAHAZA herkes için her zaman açık olmalıdır.

Vesselam.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
A. Şahiner 4 yıl önce

Bu yazdıklarınız abesle iştigaldir.sizin demokrasiyle falan alakanız yok. Yazık