Vatandaşları istirahat halinde ya da seyir halinde korkutmaya veya dikkatini çekmeye, dağıtmaya yönelik bir moda başlamış şimdilerde. Motor veya otomobillerin egzozunu patlatmak, farklı parça ekleyerek gaz verince aşırı sinir bozucu ve rahatsız edici yüksek volümde ses çıkartmak gibi. Ne zevk alırlar bilinmez ancak insanlar rahatsız oluyorsa bunun bir suç teşkil ettiğini bilmeleri gerek.

Hatta seyir halinde bir otomobilin yanından geçerken aşırı ürkütücü ses çıkararak belki de yanındaki aracın soförünün dikkatini çekmek. Bu şekilde birkaç kez kaza geçirmenin eşiğine geldiğimden dolayı yazma gereği duydum.

Çünkü bu eylemi yapanların ihbar edilmesinden herhangi bir sonuç alınmadığını bizzat polisler ve vatandaşlardan duyuyoruz.

Herkesin bir özgürlük alanı vardır. Yasalarla belirtilmiş ise buna uyulması mecburiyeti de vardır. Nasıl ki, meskûn mahalde yüksek sesle nara atmanın, küfür etmenin toplum nezdinde kabahatler kanununa göre huzur ve nizamı bozmaya yönelik bir suç oluşturuyorsa, araçlarından gürültülü ses çıkaran şahısların da bu veya benzeri suçu işlediğinin bilincinde olması gerekir.

Her evde gürültüden rahatsız olan insan vardır. Bebektir ya da yaşlıdır, hastadır, mesaiden nöbetten gelmiş istirahata çekilmiş bir bireydir. Dolayısıyla onu rahatsız etmenin hiç kimsenin haddine olmaması gerektir.

Ayrıca seyir halinde giden bir otomobilin, yayanın yanından geçerken gaza basıp beyin öldüren tarzda ne amaçla olursa olsun ses çıkartanın kazaya sebebiyet vermek suçundan alıkonulması gerektir.

Bunu önleyebilecek kurum kimdir, bu yazıyı kim ciddiye alır bilmem ancak trafik kontrollerinde bu işe yönelik parça taktırmış olanlar, ses çıkaranlar, ihbar edilenler, şikayet edilmişler aracın kontrolünden ve kayıtların incelenmesinden rahatlıkla anlaşılacaktır.

İçişleri Bakanlığı, Valilik, Kaymakamlık, Emniyet Müdürlüğü, Jandarma v.b. huzur ve güvenimizin emanet olduğu değerli Devlet ricalimiz:

Sizden ricamız, ders çalışan yavrularımızın hatrına, hasta ve yaşlılarımızın hatrına, bebelerimizin hatrına, biz vatandaşların hatrına bu işe bir al atıp mübarek Ramazanda hem dua alıp hem görevinizi yapmanızdır.

Zira bir vatandaşın özgürlüğünün bittiği yerde diğerinin ki başlar.

Sağlıkla, huzurla kalınız.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.