26 Ağustos 1071 tarihinde, Büyük Selçuklu Hükümdarı Alparslan ile Bizans İmparatoru IV. Romen Diyojen arasında gerçekleşen bir savaştır. Alp Arslan' ın zaferi ile sonuçlanan Malazgirt Meydan Muharebesi, "Türklere Anadolu'nun kapılarında kesin zafer sağlayan son savaş" olarak bilinir.

Türkler Anadolu’ya binlerce yıldır geliyorlardı. MÖ 700’lerde İskitler Anadolu’nun içlerine kadar girmişler ve Samsun-Yozgat-Tokat-Çankırı-Sinop gibi illerin bulunduğu topraklarda hüküm sürmüşlerdi. İskitlerden önce Anadolu coğrafyasına yüzlerce hükmeden Hititlerin de Türk oldukları ve Asya'dan göç ettikleri biliniyor.

Bizim Orta Okul ve Liselerde senelerce şu öğretildi; "Türkler Anadolu’ya 1071 yılında geldi. Ondan önce Türkler bu topraklarda yoktu.."

Bu yalan uzun yıllar okutulup milyonlarca öğrenciye sunuldu. Bunun bir yalan olduğunu ortaya çıkaran ve bir yazar olarak açıklayan ilk Tarihçi ve Yazar benim. TV programlarında da her zaman açıkladım.

Bunu söylerken enteresan bir mezar Beşiktaş Meydanındaki parkın altında ortaya çıktı. Çalışmalar sırasında bulunan Türk Mezarında Türk’ün iskeleti silahları eşyaları bulundu. Tarih olarak MÖ 200’ler verildi ise Anadolu Topraklarında 2200 yıl önce Türkler vardır diyebiliriz.

Neden Malazgirt Yalanı ortaya atıldı?

Çünkü 1071 de Anadolu topraklarına kim hakim? Bizanslılar. Bunlardan önce Romalılar hakim olurken, onlardan önce Antik Yunan medeniyeti, onlardan öncede Frigya’lılar, Lidyalılar var. İş Hititlere gelince onları Türk olarak kabul etmiyorlar. Batılı tarihçiler Türk tarihini küçültmek için bu yalan teorileri ortaya koyuyorlar. Bize "siz göçebe hayattan geliyorsunuz yerleşik medeniyetler kurmadınız" yalanları ise en büyükleridir.

Malazgirt O yüzden bizim için Anadolu’ya gelişin son savaşıdır. Anadolu’nun Türkleşmeye başladığı dönemin başlangıcıdır. Selçuklu Devleti’nin kontrolüne toprakların büyük kısmı geçerken, Selçuklu’dan sonra Anadolu Selçuklu Devleti kurulmuş ve Asya'dan Türk Boyları gelmeye devam etmiştir. Anadolu Selçuklu Devleti kurulduktan sonra ve yıkılmasının ardından beylikler dönemiyle Türkler Anadolu’ya hakim oldular.

Osmanlı Devleti kuruluna kadar da Anadolu’nun büyük bölümünün fethi de tamamlanmıştı. Malazgirt’i iyi anlamak ve bunu çocuklarımıza, gençlerimize iyi anlatmak ve gelecek nesillerin unutmamasını sağlamak zorundayız.

26 Ağustos 1922 aynı zamanda Anadolu topraklarındaki son düşman ordusunun da yok edildiği bir savaştır. 4 Günlük süreçte Yunan Ordusu yenilmiş ve İzmir yönüne kaçmıştır. Sonrasında da 9 Eylül de Türk Ordusu İzmir’e girdiğinde Yunanlılar gemilerine binip kaçmışlardır.

26 Ağustos tarihlerini iyice anlamak ve kutlamak zorundayız.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.