Bin öğrenci aynı anda kitap okudu
Düzce’de bin öğrenci aynı anda 20 dakika boyunca sessizce kitap okudu. Öğrenciler kitap okumanın güzel konuşmaya faydası olduğunu söyledi.
Düzce’de Kütüphaneler Haftası etkinlikleri çerçevesinde Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa Sessiz Kitap Okuma etkinliği düzenlendi. Anıtpark’ta düzenlenen etkinliğe öğrenci ve öğretmenlerin yanı sıra büyüklerde katıldı. Etkinliğe katılanlar yaklaşık 20 dakika getirdikleri kitapları okudular.
Etkinliğe katılan Vali Yardımcısı Turgut Serimer, bin öğrencinin katılımı ile kitap okuma etkinliği düzenlediklerini belirterek “Bin öğrencinin katılımı ile güzel bir havada okuma etkinliği yapıyoruz. Öğrencilerimizi ne kadar erken yaşta okumaya sevk edersek çocuklarımızın yıllar geçtikçe konuları anlama bunları tahlil etme yetenekleri o derece artacaktır. Büyüklerimizin dediği gibi kitap en iyi dosttur” dedi.
Kitap okuyan öğrenciler ise kitap okuma etkinliğine katıldıklarını belirterek kitap okumanın güzel konuşmaya faydası olduğunu ve kelime hazinelerinin geliştiğini söylediler.
Kitap okuma etkinliği sonunda çocuklar okullarına geri döndüler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.