Kıskançlık duygusu aşılabilir mi?

Dunya Değişim Akademisi uzmanlarının aşağıdaki tavsiyelerini uygularsanız evet!

  • İlk olarak kıskançlık duygusunun dış dünya ile değil, iç dünyanız ile ilgili olduğunu idrak etmek gerekir.Kıskançlık duygusu ortaya çıktığında kimseyi suçlamayın. Bu duyguya neden olan tek bir kişi var, onu tanımak için aynaya bakın. Görünürde kıskançlık kişinin eşiyle ilgilidir. Fakat bu tam bir yanılgıdır. Kıskançlığın tek sorumlusu sizsiniz.
  • İkinci adım, kıskançlık ile yüzleşmek ve onu kabullenmektir. Ne kadar kıskanç olduğunuzun farkına varın. Kıskançlığın sizi nasıl etkilediğini, nasıl işlediğini ve ne tür tepkilere neden olduğunu inceleyin
  • Üçüncü adım, özgüveni ve özsaygıyı hep yüksek tutmak! Özgüven yetersizliğinden birey eşine güvenemez ve onu kıskanır. Özgüven yükselince kişi eşine güvenmeye başlar ve kıskançlık ortadan kalkar.
  • Dördüncü adım, eşinizle samimi ve dürüst bir diyalog kurun. Kıskançlığın sizde yarattığı tahribatı anlatın. Kıskançlıktan özgürleşmek ve ilişkiyi kurtarmak için yardım isteyin ve kıskançlığa karşı eşinizle işbirliği yapın.
  • Beşinci adım, kıskançlığın yararlı olmadığını ve size zarar verdiğini anlatın. Hem kıskanan hem de kıskanılan çıkmaza girer ve çözüm bulamaz. Kıskançlık tek bir işe yarar: hayatı zehir etme işine!

Son olarak, kıskançlıktan tamamen özgürleşmek için Dünya Değişim Akademisinde uygulanan kıskançlığı aşma programına katılmanızı tavsiye ediyorum. Çok etkili bir program.

Herkese kıskançlıktan özgür, mutlu yıllar…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Evrim Çiğdem Birgül 4 yıl önce

Müthiş bir yazı! Çok yararlı !herkes okumalı!tesekkurler !

Avatar
Berna K... 4 yıl önce

Teşekkürler.????

Avatar
Ercüment Şirin 4 yıl önce

Çok etkili ve gerçekleri aktaran bilgilendirici bir yazı...