Savcı, odasında sabah çayını yudumlarken kapı çalındı. İçeriye adliyenin müdavimlerinden, zararsız deli olarak bilinen Cengiz girdi.

- Günaydın sayın savcım.

- Günaydın Cengiz, gel çay içelim.

Cevabını alınca savcıdan, geçti oturdu. Hal hatır faslından sonra söze girdi;

- Savcım, bugün beni telefonla aradılar. Bana “Seda Sayan ile Pepsi’den 20 bin lira kazandınız. Ancak bu parayı alabilmek için 2 bin lira yatırman gerekiyor” dediler.

- Sen ne yaptın Cengiz?

- Ben deli miyim savcım. İki bin lirayı düşün, kalan 18 bin lirayı bana gönderin dedim. Telefonu kapattılar ve bir daha aramadılar. Sanırım dolandırıcı bunlar.

- Aferin Cengiz, oyuna gelmemişsin. Hoş yatıracak 2 bin liran da yoktur senin ama olsun. Akıllı adamsın vesselam.

Koltukları kabaran deli Cengiz, eliyle “bay-bay” işareti yaparak odadan ayrıldı. Savcı Cengiz’in arkasından tebessümle bakarken açık kalan kapıdan içeriye 65 yaşlarında düzgün giyimli biri elinde dilekçeyle girdi.

- Sayın savcım, şikayetçiyim. Beni dolandırdılar. Dedi.

Savcı adamın elindeki dilekçeyi aldı ve şöyle bir göz gezdirdikten sonra ;

- Buyur otur, bir de sen anlat bakalım.

- Savcım, bugün cep telefonumdan aradılar. “Seda Sayan’la Pepsi’den 10 bin lira kazandınız. Alabilmek için bin beş yüz lira yatırmanız gerekiyor.” dediler. Üzerimde 750 lira olduğunu söyledim. Bunun üzerine “Telefonu kapatmadan en yakın ATM’ye gitmemi” söylediler. Bir banka ATM’sine gittim. Telefonda tarif ettikleri gibi ‘kartsız işlemler’den 750 lira yatırdım. Bozuk para kısmından demir paraları almamı söyledi. Oradan 5 tane demir 1 lirayı aldım. Telefondaki adam; “O..... çocuğu o 5 lirayı bozdur bozdur ye. İki ay yeter” diyerek telefonu kapattı.

Savcı adama;

- Geçmiş olsun. Ama sana iki şey söyleyeceğim. Birincisi, sen hiç Pepsi içtin mi?

- Hayır, hayatımda hiç içmedim.

- O halde içmediğin Pepsi sana neden 10 bin lira kazandırsın?

İkincisi, içeri girdiğin zaman odadan çıkan şahsı gördün mü? O bizim delilerimizden, aynı numarayı ona da çekmişler. O yutmamış. O deli sen akıllı. Ne dersin?

Adam başını önüne eğdi. Cevap bile vermeden masanın üzerinde bulunan dilekçesini alarak odadan çıktı.

Ne dersiniz; KİM AKILLI, KİM DELİ?..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.