17 ay boyunca OHAL eşliğinde, bol aksiyon ve macera özelliği ile vurdulu kırdılı gişe filmlerini aratmayacak, adrenalin dolu cennet ülkemi yöneten devlet büyükleri..

Şu pek kıymetli, gözbebeğiniz KHK’larınızla ilgili, Bayrağını ve vatanını seven sade bir vatandaş olarak, sizlere birkaç sorum olacaktı..

* * *

*Yeni çıkardığınız 696 sayılı KHK ile perde arkasında planlanan asıl amaç nedir ?

*Hangi devletlerde bireysel silahlanmaya teşvik verilmektedir ?

*Hukuk kuralları ile yönetilen hangi milletin hangi kanununda, darbe girişimi ve sonrasındaki eylemlere müdahale eden sivillerin cezai sorumluluğunu kaldıran bir madde vardır ?

*Siviller, sizin nitelendirdiğiniz bu “eylem”lerin kararını neye/kime göre alabilecektir ?

* * *

*Mesela, “hükümeti eleştirdi” diye, bunun küçük çapta olsa “devlete karşı sözlü eylem” olduğunun tasarrufunu vererek, kişiye müdahale edilebilir mi ?

*Veya bir olay karşısında haksızlığa uğradığını düşünerek basın açıklamasıyla kurumu protesto eden bir grup vatandaşı, “devlete karşı çete kurarak eylem” olarak niteleyip, ateşli silah veya kesici bir aletle kasten yaralama veya ölüme sebebiyet verilirse, bu kişinin hiçbir cezai sorumluluğu olmayacak mı ?

Tabii ki Olur...

Hayır, Olmaz !..

Olur.....Olur..

Olmaaaaz !..

Eylem varsa, atış serbest denilen adama bir de suç mu verilir !..

O artık bir kahraman ! Ne cezası ödül verilecek, ödül !..

* * *

Getirmiş olduğunuz KHK’nın 121. maddesini yanlış yorumluyorsak eğer;

“Resmi bir sıfat taşıyıp taşımadıklarına veya resmi bir görevi yerine getirip getirmediklerine bakılmaksızın, hareket eden kişilerin, hiçbir hukuki, idari, mali ve cezai sorumluluğunun olmayacağı...”  hükmü ile asıl anlamamız gereken husus nedir ?

* * *

Devletin güvenlik güçleri yetersiz mi ki, halk içerisinde sivil kontrgerilla görüntüsü verebilir bir yapılanma yaratmaya kalkıyorsunuz !

Hukuk devletinde saldırı anında kişiye ancak orantılılık esasına bağlı kalınarak, meşru savunma halleri durumunda cezai işlem işletilemez !

Sizler bu madde ile insanları kişisel egoları doğrultusunda, öç alma ve aleni suça teşvik edip, sonrasında “devlete karşı işlendi olarak niteledim” bahanesi altına girilerek cezai sorumluluğundan kurtulmasının yolunu açmış olmayacak mısınız ?..

* * *

Tüm bunlar ne hukuk devletine, ne Anayasa’ya, ne OHAL’ın amacına, ne de KHK’ların ruhuna uymamaktadır!

Bunu anlamak için kimsenin ille de hukuk fakültesi mezunu olması gerekmiyor...

Maximum kapasite ile pik seviyede görev yapan cezaevlerinin doluluktan isyan çığlıkları attığı bu yıllarda, devlet büyüklerinin suç ve cezalara karşı, neden daha fazla halkı aleni suça teşvik eder bir duruma sokmaya çalıştığını düşünüyor, ancak bunu anlamakta Milletçe zorlanıyoruz...

* * *

“Herşeyin en iyisini, en güzelini, en fazlasını, en gösterişlisini, en şağşağlısını biz yaptık. Bu KHK’ların en BABAYİĞİDİ’ni de, yapsak yapsak, yine biz yaparız !..” diye mi düşünülüyor acaba ?..

Hani, pek seversiniz ya babayiğitleri...

Vallahi helal olsun..

Ayakta alkışlıyorum..

Büyüksünüz devletimin büyükleri..

sevdakeskinchp/instagram

sevda keskin akman/ facebook

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mehmet Ali Sarialtin Ankara 6 yıl önce

Akp. nin ülke demokrasisini katlettiği uygulamaları ile ve ilaveten kanun hükmünde diktatörlük ile ilgili bu yoruma noktasından virgulune şapka çıkartıyorum , emeği geçenleri kutluyorum .

Avatar
Selvi 6 yıl önce

Harika söylenecek olan herşeyi şöyleişssin canım arkadaşım sevdam helal olsun

Avatar
Neslihan Ateşoğlu 6 yıl önce

Gerçekten fevkalade bir yazı. Durum ancak bu kadar net anlatılabilirdi. Gerekli yerlerde gerekli sağduyu uyandırması ümidiyle...

Avatar
Sevda Keskin Akman 6 yıl önce

Çok teşekkür ediyorum. Demokrasi ve adalet hayatın omurgasıdır. Omurgası olmayan düzen her türlü felaketi beraberinde getirir. Yeni yılda mutlu, huzurlu, birlik ve beraberlik içerisinde , insan haklarına saygılı, bir yaşam diliyorum.