İslam Dünyası’nda bugün 63 tane devlet bulunuyor. Hepsinin GSMH yani ekonomik gücünü topladığınızda bir Almanya etmiyor. Bu olay 20 yıl öncede böyleydi, bugünde böyledir.

Müslüman Ülkelerde yaşayanların geri ve yoksul kalmalarının başlıca nedeni önce Avrupalı Sömürgeciler tarafından yıllarca sömürülmeleridir. 2.Dünya Savaşı sona erdi. En büyük sömürge topraklarına sahip olan İngiltere ve Fransa çökmüş ekonomileri yüzünden güçlerini kaybettiler. Savaş sonrasında birçok sömürge ülke bağımsızlık kazandı. Ortadoğu da ise İsrail Devleti kuruldu. Dünyanın yeni Jandarması Amerika oldu. Böylece parçalanmış İslam ülkeleri İsrail karşısında başarısız oldular. Mısır ve Suriye’nin başını çektiği savaşlardan sonra İsrail topraklarını genişletti. Güçlendi. Bu gün hiçbir güç İsrail’e dokunamaz. Koruyucusu olan ABD arkasında durmaktadır.

Peki İslam Dünyası’nda ne yaptılar?

  1. Senelerce bizim Muhafazakar gençlere Kudüs yalanları söylediler. Yılbaşı gecelerinde Kudüs’ün Fethi geceleri yaptılar. Sonuç bugün İsrail’in başkenti oldu. Trumph’ın Kilisenin desteğiyle seçimi kazandığını yazdık söyledik. Yahudileri de hem seviyor hem de kolluyor. Amerika da Kiliseler Birliği’nin Hillary Şeytana tapıyor ona oy vermeyin, bizim adamımız Trumph diyerek seçime 10 gün kala seçim değişti. Gelince Kudüs gitti. Peki tepkiler nerde? İslam Ülkeleri Birliği toplandılar konuştular, Sayın Cumhurbaşkanımız tepki gösterdi. Sonrasında destek verdiler mi? Hayır.
  2. İslam Ülkelerinin yeraltı ve yerüstü zenginliklerini ABD ve Avrupalılar ele geçirdiler. Kuveyt-Katar-Dubai, Suudi Arabistan gibi petrol zengini ülkelerin ekonomilerini onlar kontrol ediyorlar. Mesela Katar’ın ABD Bankalarında 200 Milyar Dolar serveti bulunuyor. Bu parayı istediği gibi kullanamayan Katar buna rağmen 2022 Dünya Kupasına ev sahipliği yapacak. Modern Statlar için Milyarlarca dolar harcayacak.
  3. İslam Ülkelerinin Liderlerini ekonomik yardım ile kendine bağlayan Amerika böylece o ülkeyi de kontrol edebiliyor. Mısır bunu en güzel örneğidir. Arap Baharı ile yıkılan Mübarek 35 sene ülkeyi aldığı milyarlarca dolar yardım parası ile yönetti. Kendine bağlı olanlar zengin olurken, milyonlarca Mısır’lı bugün hala yoksulluk içinde yaşıyor. Mübarek denen adam her yıl ülkesine gelen 8-10 Milyar Dolar karşılığında İsrail ile de savaşmamayı kabul etti. O yüzden 1973 deki Yom Kipur Savaşından sonra başka bir savaş olmadı. Enver Sedat’ta İsrail ile barış anlaşması imzaladı diye adam Suikaste kurban gitti.
  4. İslam Ülkeleri birbirlerine düşman edildiler. Kurulan terör örgütleri ile Irak ve Suriye de Müslümanlar öldürüldü. 1991 ve 2003 yıllarında iki kere işgale uğrayan Irak’ın gücü bitirildi. Rusya’ya yanaşan Suriye de iç savaş 2012 Nisan ayında başlatıldı. Suriye de zayıflatıldı. Ekonomileri çöktü.
  5. Bize gelince Dini kullanan ama devlet ihaleleri ile zengin olan İslami Burjuva ortaya çıktı. Lükse ve Paraya olan düşkünlük sonucunda artık Cuma namazları sonrasında ne İsrail protesto ediliyor ne de doğru dürüst tepki veriliyor. Çünkü onlar zenginliklerinin keyfini çıkartıyorlar.

Sonuç: İslam Dünyasının ismi var cismi yok. Kur'an’ı okumayıp Allah'ın emirlerini düşünmeyen, Kur'an'daki ahlakı hayatına geçirmeyen, çalışmayan, bilim, sanat, teknoloji gibi konularda geride kalan İslam Dünyası'nın gelişmesi için bakalım kaç yüz yıl geçecek. Benim son 1 yılda yazdığım 3 kitaptan sonra İslam Dünyası’ndan umudumu kesmeye başlamam ne yazık ki her geçen gün artıyor.

Bu Müslümanlar daha Mekke ve Medine’ye sahip çıkamıyorlar.

Acı olan da bu….

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.