34 haftalık uzun bir maraton var önümüzde.

Bu maratonda gün gelecek ayağımız tökezleyecek, gün gelecek düşeceğiz. Önemli olan düştükten sonra yerde kalmamak, bir an önce kendimizi toparlayıp yarışa devam etmek ve maratonu en önde bitirmek için elimizden geleni yapmaktır.

İşte 5. haftada deplasmanda karşılaştığımız Adana Demirspor karşısında tökezledik. Suçlu aramaya kalksak mutlaka birilerini buluruz. Amacımız üzüm yemekse bağcı ile güzel geçineceğiz ve ona destek olacağız. Aksi halde en ufak terslikte bağcıya sararsak elimizde bağcı kalmayacaktır.

Geçen sene yaşananalardan ders çıkarıp sabretmeliyiz ve destek olmalıyız.

Mutlaka eleştiri olacak ama herşey dozunda güzeldir. Dozunda yapılınca eleştiriler ders olarak kabul edilebilir.

Bu hafta içi TFF ‘den gelen 3 puan silme cezası ile hafta sonu kaybedilen 3 puanla birlikte 1 hafta da 6 puan kaybettik. Biraz moraller bozuldu yüzler asıldı ama umudumuz acımızdan büyük olduğu için karamsarlığa düşmedik ve düşmeyeceğiz.

Tabii ki bu süreçte yaşananları unutmayağız, özelliklede futbulcu kardeşlerimizin emeklerinin çalınmasına neden olan puan silme cezasında kimlerin payı varsa, mutlaka gün gelecek Bursaspor’u menfaatsiz sevenler tarafından hesabı sorulacaktır. Kurt kışı geçirir ama yediği ayazı unutmaz...

Bu hafta maçın çok fazla analiz yapılacak durumu zaten yok. İlk dakikadan son ana kadar kötü oynayan bir Bursaspor vardı sahada. Yalçın Hocanın tercihleri hatalıydı belki de.. Ama sonuçta bir hafta boyunca oyuncularla birlikte olan, antremanları takip eden kendisi. Bu üzden sahaya kimi çıkarıyorsa ona saygı duymak zorundayız. İlk kötü maçında tepkiyi abartmamak lazım. Bu hafta yaşananları onun adına iş kazısı oldu diyelim.

Önemli olan bu iş kazasından ders alıp gerekli tedbirleri almak ve bir sonraki olası iş kazası olmadan engellemek.

Sonuçta haftaya da bu çocuklar sahada olacak. Yalçın Hoca başlarında...Alınacak galibiyette yine onlar alkışlanacak. Bu yüzden; Oldukça uzun olan bu süreçte sabır etmeyi mutlaka öğrenmemiz lazım.

Cumartesi akşamı dikkat çeken bir başka konu ise Bursaspor alt yapısından yetişen daha sonra bir çok takımda oynayan ve şu anda Adana Demirspor forması giyen Volkan Şen’in hırsı ve kazanma arzusu. Taraftar gözüyle rahatsız edici bir durum olsada olayın kesinlikle öz eleştiri yapılacak tarafı var. Birçok transfer döneminde Bursaspor’a geri dönüşü konuşulan futbolcuya o kadar çok yorum yapılıp hakaret ediliyor ki o da intikam alırcasına sahada mücadele ediyor. Özellikle sosyal medyada ya da maç öncesinde sahaya çıkan rakip takımlara karşı yaptığımız tepki ve eleştirilere mutlaka dikkate etmeliyiz. Bu tür hareketler tabiri caizse rakibi gaza getirmekten başka bir işe yaramıyor. Rakibe hakaret etmek baskı kurmak değildir...

Taraftarın tek amacı; her zaman olduğu gibi takımının yanında durmak ve ona destek vermek olmalıdır...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.