İnsan, hayatının birçok evresinde “ikinci bahar”ı yaşayabilir..

Ciddi bir hastalıktan kurtulur bu onun "ikinci bahar"ı olur, emekli olur “ikinci bahar”dır, ilerlemiş bir yaşta çocuk sahibi olur bu da yine “ikinci bahar” gibidir..

Biliyorsunuz ki bahar, yazın habercisi ve doğanın uyanışı aşamasında geçen ılık bir mevsimdir .. Mecazen de insan hayatındaki güzel (ikinci) başlangıçlara ”ikinci bahar” denilmiş.. 

Şarkılar da bile yer verilmiş;

“İkinci bahar yaşıyor ömrüm,

Gel benim yarim oluver şimdi..”

Evet... İnşallah hepimizin tüm hayatı bahar gibi olsun, yaz gibi olsun..

Uzun ömürlü, sağlıklı ve huzurlu olsun... Hep "İlk Bahar" olsun..

*****

Geçen hafta çok uzun yıllardır arkadaşım olan Funda ile buluştuk. Çoktandır görüşemiyorduk. Çok hoş vakit geçirdik, yemek, sohbet muhteşemdi..

Esprilerimiz havada uçuştu, gülmekten gözlerimiz yaşardı.

Sohbet de koyulaşınca nerelere geldi;

Bu arkadaşım yıllar önce evliydi.. Eşine, çocuklarına bağlı iyi bir anne, iyi bir eş idi.

Ancak eşini maalesef erken kaybetti. Tabii yıllar da akıp gitti.. Çocukları eğitimlerini tamamladılar, evlendiler ve nihayet Onlar da yuvadan uçup gittiler. Yani sonunda o tek başına bir yaşam süreci başladı..

Arkadaşım da alışamadığı yalnızlığını, düzgün bir beyle doldurmak üzere olduğunu ve evleneceğini söylüyordu.. Dinledim ve Onun adına sevindim..  Seçici olduğunu bildiğim için akılcıl davranıp evlilik kararını sağlıklı aldığından da eminim..

En çok da şu cümlesi dikkatimi çekti;

“Ben artık duvarlarla konuşmayacağım, uykumun kaçtığı geceler kendimle sohbet etmeyeceğim ve artık sabah kahvelerimi keyifle içeceğim... Ben yeni hayat arkadaşımla sohbetler edecek, Onunla birlikte bol bol da gezeceğim..”

Genç ve güzel arkadaşım, umarım çok mutlu olursun ve planlarını gerçekleştirirsin. Yolun açık olsun, şansın hep güldürsün..

Evet, yalnızlık zor.. Sevgili arkadaşım da sanırım yalnız yaşlanmak istemedi ve bu kararı verdi; ki çok önemli bir karar. Bu hafta da nikahına gittim ve nikah şahidi de oldum. Yeni yıla “ikinci baharı”yla adım atacak. Dilerim yolu açık ve hep mutlu olsun..

Eh ! Ne diyelim; herkesin sadece ilk ya da ikinci baharı değil, tüm ömrü o güzelim baharlar gibi mutlulukla akıp geçsin.. 

Bu yeni yıl da, hepimizin gönlünce olsun; sağlıkla, huzurla, mutlulukla gelsin..

Sevgilerimle..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Leyla Yurdabakan 6 yıl önce

Çok güzel dilekler.. herkes için hangi nedenle olursa olsun.. ikinci baharlar bitmesin dilerim.. sevgiler

Avatar
Şayan Ercan 6 yıl önce

Teşekkürler ederim, sevgili Leyla Yurdabakan.