Hangi yaşta olursa olsun insanın hayatında mutlaka bir hobisi olmalı..
Resim yapmak, fotoğraf çekmek, takı tasarlamak, ahşap boyamak, dikiş dikmek, vitray.. vs. gibi.. Hele ki müzikle uğraşmak; enstrüman çalmak, şarkı söylemek.. Bambaşka güzellikler..

Bugün Gülay Akman Doğanalp teyzemin ısrarıyla Onun bir yıldır gittiği M.K.E. Kurumu korosunun olduğu yere yani MKEK binasına konuk oldum.

Ve karşımda muhteşem bir grup;
"Türk Musikisi Korosu"

Elli kişi kadar korist ve solistlerin olduğu ve kemanlar, kanunlar, ud, darbuka gibi enstrümanlarla bezenmiş bir saz heyeti.. Harika bir Türk Sanat Müziği konseri dinledim ve tabii ki eşlik de ettim .

Çok güzel ev sahipliği yaptılar bana.
Bir kez daha insanın hayatında mutlaka hobilerinin olması gerektiğine inandım.
Emekli hanım ve beylerden oluşan kaliteli insanlar; nazik, saygılı, müziksever, konuksever insanların konuğu olmakla mutlu oldum ve müziğe de doydum..

İnsanın emeklilik yıllarında bu tür sosyal aktivilere iştirak etmesi gerçekten çok güzel.. Kendini yıllar öncesine götüren, o unutulmaz öğrencilik dönemleri havasında ve ruhunu gençleştiren bir aktivite..  

Bilinçli bireyler olarak birbirlerine gösterdikleri saygılı, sevgili, sıcak davranışları; birbirlerini aynı ailenin bireyleri gibi kabul etmeleri çok güzeldi.. O sıcak ve huzurlu ortam görülmeye, yaşanmaya değerdi doğrusu..

Hobilerin herkese terapi etkisi yaptığı gerçeğini bir kez daha birebir gördüm..
Müziğin verdiği coşkuyla o insanların gözlerinin daha bir parladığını ve koro çalışması (ders) bitiminde daha da huzura kavuştuklarına şahit oldum. O müstesna anları onlarla birlikte yaşadım; Daha bir relax oldum ve iyimser bir neşeyle, huzurla doldum..

Herbirinin nazik ilgilerinden ve artık koro gruplarına sürekli gelmem konusundaki ısrarcı tutumlarından çok hoşnut oldum ..


TRT kökenli Koro Şefi Feruzan Esmergül beyefendinin (Hocamın) elime tutuşturduğu nota ve şarkı sözleri  sayfalarıyla bilmediğim şarkı sözlerini izleyerek koroya eşlik de ettim..

Ve hatta bu belli yaş üstü bey ve hanımların; çalışma hayatlarını emeklilikle sonlandırmış, yılları devirmiş ve "ikinci bahar" olan emeklilik sürecini bu tür bir güzellikle süslemiş olmaları muhteşem bir tad iken; eşlik ettiğim o şarkıyı söylerken kendi kendime duygulandım ve gözlerim de doldu;

"Rüya gibi uçan yıllar     
Biraz durun, durun biraz, 
Kaybolan günlerim için 
Hesap sorun, sorun biraz.."


Bu anlamlı sözler, oradaki "genç" insanların hızla geçen yıllara birer itirazı gibi de gelmişti bana..

Ben de bu sevimli gruba sürekli iştirak etmek isterim.. Fakat başka hobilerim var.. İlerleyen zaman içerisinde fırsat bulursam tabii ki ben de böyle bir gruba dahil olabilirim..

Hepsini tebrik ediyorum,
Tekrar teşekkür ediyorum..
Müzikli, coşkulu, sürekli sanatla içiçe günler diliyorum..

Sevgiyle...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Feruzan ESMERGÜL 6 yıl önce

Şayan ERCAN Hanımı konuk ettik ,
Mutlu olduk varlıklarıyla
Mutlu da etmişiz müziğimizle
Sevindik MKE Türk Müziği Korosu olarak...... Yine Bekleriz ❤️

Avatar
n.kemal kahraman 6 yıl önce

Güzel görüşleriniz için teşekkürler,duygulu ifadeleriniz bizleri mutlu etti.sizin gibi güzel insanların aramıza katılmaları umuduyla mutlu olun mutlu kalın.tekrar tşk.ler.

Avatar
Şayan Ercan 6 yıl önce

Sn. Feruzan ESMERGÜL hocam, ben de sizlere teşekkür ederim , saygılar .

Avatar
Şayan Ercan 6 yıl önce

Sn.N.Kemal KAHRAMAN hocam ben de sizlere teşekkür ederim , saygılar .