Genelkurnay Seferberlik Tetkik Dairesi’nin Ankara Bölge Başkanlığı’ndaki 11 ile 16 nolu ‘Kozmik Oda’larından kopyalanan ve FETÖ’nün eline geçen belgelerin yarattığı ‘hazin’ sonuçlar gündemdeki yerini koruyor.

Yargı mensuplarının Kozmik Oda’ya girmesine dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan’ın isteği üzerine izin verdiğini açıklayan 26. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, en yaralayıcı sonucu yıllar sonra şöyle dile getirmişti:

“Kozmik Oda’ya girildikten sonra devletimizin yurtdışındaki yabancı istihbarat servisleri ile terör örgütlerine yerleştirdiği (sızdırdığı) 813 yurtsever görevlimizin tamamına yakını şehit edildi...”

Konuyu Aydınlık Gazetesi’nde 18 Haziran 2018 tarihli yazısında değerlendiren Sabahattin Önkibar, şöyle sesleniyordu:

‘Kuşkusuz o ihanetin figüranları FETÖ’cü kopillerdi... Ancak sormak isterim, sorumluluk sadece onlarda mı? …….Ayrıca Kadirisi, Melanisi, Halvetisi. Tillocusu, Cerrahisi, Haznevisi. Menzilcisi, Süleymancısı, İsmailağacısı! Hakikatçısı, Erenköycüsü, Işıkçısı. Ve tabi ki Nurcu Risale-i Nur grupları... Velhasıl 30’un üstünde genel ve yüzlerce lokal islami cemaat, bugün devlete sızmış durumda ki, pek çok bakanlıkta bazı cemaatlerin egemenliği defalarca haber oldu. Peki bu cemaatlerin FETÖ’den farkı nedir?

Gazeteci Orhan Uğuroğlu da, Yeniçağ Gazetesi’nde’ki 14 Aralık 2018 tarihli yazısında, Sabahattin Önkibar’ın bu yazısından alıntı yaparken, Kozmik Oda konusunda, FETÖ’cü hakim ve savcıların yanı sıra dönemin Başbakanı ve Genelkurmay Başkanının da sorumlu olduğunu öne sürüyordu.

GÜNDEMDE YENİDEN ÖNE ÇIKTI

Kozmik oda belgelerinde ismi gizli tutulan vatanseverlerin deşifre olması sonucu şehit edilmeleri Halk TV’de 2 Mayıs Cumartesi gecesi canlı olarak yayınlanan CevizKabuğu Programında gündeme geldi.

Programın stüdyo konuğu olan emekli korgeneral Erdoğan Karakuş ile yapımcı ve sunucu Hulki Cevizoğlu arasında şu diyalog yaşandı:

E.Karakuş - Kozmik Oda’nın açılmasıyla, bilindiği kadarıyla 848 kişi maalesef katledildi. Bunu biliyoruz.

H.Cevizoğlu - Biz biliyor muyuz bunu vatandaş olarak?

E.Karakuş - Bunu sadece ben söylemedim, İlker Başbuğ Paşa da söyledi.

H.Cevizoğlu - 848 kişi öylemi? Katledilen.

E.Karakuş - Bilinen.

H.Cevizoğlu - Öldürüldü öyle mi?

E.Karakuş - Evet

H.Cevizoğlu - Bunlar yurt içinde olanlar mı yurt dışında olanlar mı?

E.Karakuş - Bir kısmı yurt içinde, bir kısmı yurt dışında. Çünkü (liste) PKK’nın eline geçti.

H.Cevizoğlu - (Rejideki) Arkadaşlar, alt yazıyı şöyle verelim, kısaltarak tabi. Kozmik Odaya girilmesi nedeniyle, orada ismi yazılı, vatan savunmasında görev alacak 848 kişi öldürüldü. Sayın Karakuş, bakın bir daha soruyorum, emin misiniz?

E.Karakuş - Evet 848 kişi katledildi. Bunu sadece ben söylemiyorum. Söyleyeni de söylüyorum.

Proğram yapımcısı ve sunucusu Hulki Cevizoğlu bu sözler üzerine dondu kaldı… Belli ki bu bilgiyi ilk kez öğreniyordu. İlk defa İlker Başbuğ’un açıkladığı bu bilgiye yer veren Sabahattin Önkibar’ın yazısını da, ondan alıntı yapan Orhan Uğuroğlu’nun yazısını da (Cevizoğlu ile Uğuroğlu çok sıkı dost ve arkadaştır) ya okumamış ya da okumuş ancak dünyanın bin bir derdiyle uğraşırken unutmuştu.

Bu arada, gelen mesajlarda öldürülen gizli görevli sayısının İlker Başbuğ tarafından 813 olarak açıklandığı hatırlatıldıysa da, Erdoğan Karakuş, açıkladığı 848 rakamını değiştirmedi, ‘Benim hatırımda bu şekilde kalmış’ diye ekledi.

Sadede gelecek olursak, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin, yabancı istihbarat servisleri ve terör örgütlerinin içine yerleştirdiği gizli görevliler ile vatan toprağının bir bölümünün işgal edilmesi halinde oradaki direnişi örgütleyecek yerel (gizli) görevlilerin isimleri, ‘Kozmik odaya girildikten sonra deşifre olmuş, verilen şehitlerin yanı sıra yılların birikimi olan tüm gizli bilgiler de sıfırlanmıştı. Bu hazin sonuç karşısında hangi yurtsever yürek yanmaz ki…

GATA GİTTİ BİYOLOJİK SAVAŞ TA BİTTİ

Hani korona virüs salgını nedeniyle Evde Kal günlerini yaşıyoruz ya. Türkiye’de ve Dünya’da aşı çalışmalarının sonuçları dört gözle bekleniyor ya. Bir Cumhuriyet kurumu olan Hıfzısıhha Enstitüsü’nün neden kapatıldığı tartışılıyor ya. Ayrıca, savunmada önemli yere sahip bir ulusal sağlık kuruluşu da yok edildi ki sormayın gitsin.

Emekli korgeneral Erdoğan Karakuş, bu kuruluşun işlevini ve önemini de şöyle açıklıyor:

“Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) ve asker hastaneleri Sağlık Bakanlığı'na devredildi ama bu durumun ülke insanının güvenliği üzerindeki etkisi hiç dikkate alınmadı.

Sağlık Komutanlığı halinde teşkilatlanan GATA ve asker hastanelerinin ana görevi, ülke insanını kimyasal, biyolojik, radyolojik, nükleer tehditlere karşı savunma, hava, uzay, su altı hekimliği, harp cerrahisi faaliyetlerini yürütmek olarak belirtilmişti. Bu kapsamda, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının güvende yaşaması, hayatının tehlikeye girmemesi için geliştirilen silahlara karşı kullanılacak nükleer, biyolojik, kimyasal (NBC) elbiselerinden gaz maskelerine, aşılara, ilaçlara, DNA'larla oynanarak yaratılan hastalıklara karşı nasıl korunma sağlanabileceğine varıncaya kadar GATA ve askeri hastanelerin geniş görevleri vardı.

Bir de “Harp Cerrahisi” var. GATA ve askeri hastanelerin muhatabı milletin TSK'ne emaneti er ve erbaşlar olduğundan ona göre teşkilatlanmıştı. Yani Sağlık Bakanlığı'nın hastanelerine benzemezdi. Ayrıca sivil doktorlar ile askeri doktorlar arasında da önemli farklar var. Askeri tıbbiyeli doktor dört askeri kamp eğitiminden geçiyor. Havacı askeri tabipler iki ay uçuş fizyolojisi ve uçuş eğitimi görüyor. Denizci tabip subaylar sualtı dalış eğitimi alıyor.

Şimdi bu görevlerin ve hizmetlerin tamamı, ülkenin değişik bölgelerindeki 32 Asker Hastanesi ile gazilerimizin bakımı için halkın desteğiyle yapılan rehabilitasyon merkezinin tamamı hiçbir araştırma gereği bile duyulmadan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile askerlerin elinden alındı. Böylece, kimyasal, biyolojik, radyolojik, nükleer tehditlere karşı savunma görevi de yok edildi. Ayrıca, GATA ve askeri hastanelerin Sağlık Bakanlığı'na devri nedeniyle emir-komuta ve teşkilat yapısı bozulunca, bu koşullarda çalışmayı uygun bulmayıp ayrılanların sayısı da önemli rakamlara ulaştı.”

---

İYİ HAFTALAR

remzidilan_48@hotmail.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.