(Özel haber) İlk kez kurban kesecekler...
Balıkesir’in Bandırma ilçesi Kaymakamı Tuncay Sonel, iş adamları ve hayır sevenleri seferber ederek bayram öncesinde muhtaç durumdaki ailelerin yüzünü güldürdü. Maddi durumu yetersiz olan ve bir çoğunun hiç kurban kesmediği aileleri tespit eden Kaymakam Sonel, kınalar yaktırdığı ve kırmızı kurdele bağlatarak kendi eli ile seçtiği 210 koçu ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine gönderdi.
Balıkesir’in Bandırma Kaymakamı Tuncay Sonel, yaptığı projelerle devletin yardım elini vatandaşlardan eksik etmiyor. Daha öncesinde ilçede bulunan öksüz ve yetim çocuklara mektup yazarak ’Hayatta olmayan annen yada baban şimdi yanında olsa onlardan ne isterdin’ diye soran ve aldığı cevaplar neticesinde yüzlerce laptopu, oyuncağı, bisikleti çocuklara götüren Kaymakam Sonel, Kurban Bayramı arefesinde muhtaç ailelere sevinç gözyaşı döktürdü. Bandırma’da iş adamları ve hayır sevenleri bir araya getirerek 210 kurbanlık koç alan Kaymakam Sonel, Bandırma Merinos Koyunculuk Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’ne giderek ailelere ulaşacak kurbanlıkları kendi eli ile seçti. Koyunları önce seven ve ardından kucaklayarak kamyonete dolduran Kaymakam Sonel, kurbanlıkların ulaştığı ailelerin duasını aldı.
3 çocuk annesi: ’İlk kez kurban keseceğim’
Bandırma’da daha öncede şehit ailelerine ev alınmasına vesile olan ve Bandırma’da ’Baba Kaymakam’ olarak anılmaya başlayan Kaymakam Tuncay Sonel, Kurban Bayramı öncesinde ailelere teslim edilen 210 kurbanlık olduğunu söyleyerek, "Daha önceki görev yerimizde olduğu gibi Kurban Bayramı öncesinde hayır sevenlerin desteğini alarak 210 adet kurbanlık koç hazırlattık. Yetimlerimiz, öksüzlerimiz, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız yani evlerinde kurban kesemeyen çocuklarımız başta olmak üzere gönderiyoruz kınalı koçlarımızı ve çocuklar o kurbanlıklara şöyle bir sarılarak bayramı bayram tadında yaşasınlar istiyoruz. Koçlarımızı kurdelelerle süsledik, ailelerin evlerine kadar teslim edilecek" dedi.
Öte yandan, kurbanlıkların ulaştığı yardıma muhtaç bir ailenin evindeki küçük çocuklar büyük sevinç yaşadı. Kurbanlık koçu seven çocuklar Kaymakam Sonel’e teşekkür etti. Eşini kaybeden ve 3 çocuğu ile yaşayan bir aileye ulaşan kurbanlık sevinç gözyaşı döktürdü. Evin annesi yaptığı kısa açıklamada, "Çok mutluyum. Allah razı olsun. Söyleyecek kelime bulamıyorum. İlk kez kurban keseceğim, 3 kızım var. Kaymakam Bey’e çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun" sözleri ile duygularını anlattı.
Kurbanlık koçların ulaştığı ailelerin içinde kanser hastası çocuğu olanlar, annesini kaybetmiş olanlar, babasını kaybetmiş olanlar, şehit ailesi olanlar, maddi durumu dolayısı ile hayatında hiç kurban kesmemiş olanlar bulunuyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.