Dualı bıçaklar
Yaklaşan kurban bayramı öncesi vatandaşlar bıçaklarını biletme telaşına düşerken, Bursalı bir bıçakçı, kurban duasını imal ettiği bıçakların üzerine yazdı.
Bayram öncesi bıçakçılarda tatlı bir telaş yaşanıyor. Kurbanlıklarını eziyet vermeden kesmek için bıçaklarını biletmek isteyen vatandaşlar, bıçakçıların yüzünü güldürdü. Yaklaşan kurban bayramı ile birlikte bıçakçılar mesailerini yüzde yüz arttırdı. Gelen bileme işlerini bitirmek için harıl harıl çalışan bıçakçılar, işlerin artmasının mutluluğunu yaşıyor. Bursalı bıçakçı Aziz Şen, “Yaklaşan kurban bayramı sebebiyle bıçaklarını biletmek isteyen vatandaşlar bize geliyor. Kurban bayramının yaklaşmasıyla birlikte işlerimizde gözle görülür bir artış var. Gelen işleri yetiştirmek için çalışma saatlerini artırdık. İşlerimizin artmasından memnunuz. Kurbanlık bıçakları 2 lira 50 kuruşa satırları ise 5 liraya biliyoruz. Kurbanda rahat şekilde kurbanlıklarını kesmek isteyen bıçaklarını mutlaka biletmeli” dedi.
Aziz Şen, kurban duasını bıçaklarının üzerine yazdığını belirterek, "Biz vatandaşlara kolaylık olması için duayı kurban bıçaklarının üzerine yazdık. Aslında bu talep müşterilerimizden gelmişti. Dualı kurban bıçaklarının fiyatları 30 ile 70 lira arasında değişiyor. Bu uygulama ile vatandaşların dini vecibelerini tam yerine getirmelerini sağlamayı arzu ediyoruz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.