Yaşamda tutunduğumuz, inandığımız bir kaç hakikat olmalı. Yoksa savruluruz. Mesela: birkaç hakikat söyleyebilir miyiz?

Örneğin; ölüm hakikat mi! Sadece boyut değiştirmektir!

Önce “hakikat nedir”, sorusunu masaya yatıralım, ne dersiniz?

Doğru; o an içinde bulunulan durumdur, çabucak değişir.

Gerçek; mekana bağlı, uzun zaman içinde geçerli ama deşişkenlerdir.

Hakikat; zamana ve mekana bağlı değildir, her dem geçerlidir.

Şimdi birkaç hakikat sunalım:

1- Enerji maddeye, madde enerjiye dönüşür.

2- Işık hızına ulaşan maddenin kütlesi çok büyür. Nesne büyüdükçe zaman yavaşlar.

3- Saf enerji fatomlarının kütlesi yoktur. Fatomların zamanı da yoktur. Aynı anda doğar büyür ölürler.

4- Madde hem parça hem dalgadır.

5- Evrenin bir müziği var, atomlar sıfıra yaklaşınca aynı hareketi yaparlar.

6- Evren aynı özün yansımasıdır, birbirine bağlıdır. Anında haberleşirler. “Tanrının formülü kitabından” alıntıdır.

7- “Enerji; kütle ile ışık hızının karesine eşittir”

Bu alıntılar ulaşabildiğimiz bazı hakikatler. Buradan yol alabiliriz bence.

Her müzik aleti ayrı titreşir. Diğer müzik aletleri ile beraber titreştiklerinde şahane müzikler oluşabilir. Bütünsel akışta her insan ayrı bir enstrumandır, yeterki temiz rengiyle titreşebilsin.

AKIŞLAR; EVRENİN MÜZİK ÇEŞİTLERİDİR, DANSLARIDIR.

İnsan; sanat, bilim, inanç ile yol alabilir. Hangi ana yol olarak seçerse seçsin diğer iki yoldan da haberdar olmalıdır. Yoksa o kişi topaldır! Çünkü, bu üç ana yol da O'NA (bütüne) gitmektedir!

Enerji çeşitleri nelerdir?

1- Yatay akış; elektrik, manyetik, radyoaktif, manyetik, yerçekimi, fiziksel gibi sayabiliriz. Bu enerji zıtlıkların birbirine dönüşümü,

(+ ve -) nin çekimi prensibine dayanır. Yatay akışta enerji eksilmez, çoğalmaz, sürekli birbirine dönüşür. İnsandan, bitkiye, bitkiden toprağa, topraktan, tüm varlıklara ve tekrar insan. Reiki enerjisinde, günlük yaşamdadaki akış, BETA DALGALARI olarak, adlandırılır. Rei-ki'de, Kİ( chi), evrimsel, dönüşen enerji, var olan her şeydeki güç olarak açıklanır. Yatay akışta olumlu; uyum, denge, olumsuzlar; korku, öfke, enerjileridir. İnsanın fiziksel, (bioenerji) buradaki uyum oranında güçlenir, aura temiz görünür. Kalbin durduğunda elektrik ile şoklanması, ya da kalp pili ile dengelenmesi yatay akış için doğru bir örnektir bizce.

2- Dikey akış; Reiki'de, Rei olan, evrensel enerjidir, Değişkendir, ALFA dalgaları ile adlandırılır. Ruhsal bilgelik, bilinç, rüya, hayal gücü, sezgi ve nur!

Reiki'nin ilkeleri: Şükretmek, kıskanmamak, dürüst olmak, endişelenmemek, saygılı olmak! Reiki'de verilen ilkelerin yanına “kendimize yalan söylemeyi bırakmayı” da özellikle ekliyoruz. Bu ilkeler Tasavvuf'taki nefis basamaklarına benzemiyor mu? Tüm öğretilerde bizden istenen gerçek ibadetler yani! Dikey akışta; ( - ile -, + ile +) olumlu olumluyu, olumsuz olumsuzu çeker. Ve biz, düşüncelerimiz bu işleyişten dolayı dikkat etmeliyiz!

Şimdi başlığımıza dönelim:

Yatay akışta insan, bazen olumu bazen olumsuz enerjilerile yüklenir ve varoluşun işlevini yerine getirir. Olumsuz enerjileri fark ederiz, bunu değiştirme yolları deneriz. Ama önemli olan olumsuzu biriktirmemektir. Çünkü biz hem alıcı, hem vericiyiz. Bilinçli insan olumlu enerjiyi başkasından çalmaz, kendi içinden üretir. Çok kolay yolları da var; sanat, yenilik, dans, spor, inziva, ibadetler.

Yatay akışta kullanılan bilinç (idrak), can enerjisinin kararını ayarlamasından sonra dikey akışa açılır. Nurlu olma hali bilincimizin genişlemesi, titreyişinin uzaklara uzanmasıdır. O kişiler şekilsiz, şeffaf ve esnektir. Büyük ve bütünsel enerjiyle uyum halindedir. Nurlu insan, yatay akışta olumlu olmayı, olumlu enerji yaymayı, olumsuzu dönüştürmeyi tercih eder. Elektrik, her maddede, insanda bulunur ve birbirine geçer. Nur, ancak aydınlanmış insandan yayılır ve başkasına geçmez. Etrafını etkiler, çünkü göz güzeli fark eder! Ruh, kendi parlaklığına kavuşur. Beden, bir üst bilinç için kullanımı hazır bir yansıtıcıdır artık.

“İnsan ruhu, Rabbin mumudur..”  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.