Vatandaş büyük sıkıntı içinde;  Emlak Vergisi ödemeleri yüzde 50’ye düştü

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Nilüfer Belediye Meclisi’nin, Haziran ayı olağan toplantısı Nilüfer “Barış” Meclisi’nde gerçekleşti. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in başkanlığında yapılan toplantıya emlak vergileri ile ilgili rakamlar damgasını vurdu. Başkan Bozbey, gündeme geçilmeden önce geçen Mayıs ayının emlak vergisi ödeme dönemi olduğuna dikkati çekerek, Nilüfer Belediye Meclisi Üyelerini bu konuda bilgilendirdi.

Başkan Mustafa Bozbey, emlak vergileri ödeme oranlarında büyük düşüş yaşandığını ifade ederek, “Ödeme oranı yüzde 85’den yüzde 50’ye kadar düştü. Bu durum, vatandaşın ekonomik açıdan ne kadar sıkıntıda olduğunu gösteriyor” dedi.

Bozbey şöyle devam etti: “2018 yılında tahakkuk eden toplam emlak vergisi 106 milyon 919 lira. 2018 yılına devir eden yaklaşık 35 milyon 381 bin lira. Devirle birlikte toplam tahakkuk eden 142 milyon 301 bin lira. Ocak ayından Mayıs ayı sonuna kadar 47 milyon717 bin TL toplanmış. Yani 100 milyon liraya yakın bedel ödenmemiş. Kalan tahakkukları iki taksit olarak değerlendirirsek, ödemesi yapılan vergi oranı yüzde 50. Vatandaşın ekonomik açıdan sıkıntıda olduğunu görebiliyoruz. Biz de sürdürülebilirlik açıdan hizmet planlarımızı ona göre değerlendirmeliyiz. Vergi ödeme oranı yüzde 85’ten bugün yüzde 50’ye kadar indi. Diğer belediyelerde de durum aynı. Ekonomik şartlar, af beklentileri maalesef vergi ödeme oranlarının çok düştüğünü gösteriyor. Belediyeler böyle giderse zaruri ihtiyaçlarını dahi karşılayamayacak. Son iki yılda düşüş büyük”  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.