Vakıfbank, Türkiye’nin ilk e-teminat mektubu işlemini gerçekleştirdi

BURSA ARENA / Haber Merkezi

 VakıfBank, Türkiye’nin ‘ilk e-teminat mektubu’ işlemine imza attı.

Bu konuda bir açıklama yapan VakıfBank Genel Müdür Yardımcısı Osman Demren, “Türk bankacılık sektörü açısından dijitalleşmede önemli bir kilometre taşına imza atmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Teminat mektuplarının elektronik ortama taşınmasıyla en temel bankacılık ürünlerinden birisi daha dijitalleşmiş oldu” dedi.

VakıfBank, Elektronik Teminat Mektubu Platformu (ETMP) projesinde bir ilke daha imza attı. Teminat mektuplarının elektronik ortamda paylaşılmasını sağlayan uygulamayı hayata geçiren Banka, Türkiye’nin ilk e-teminat mektubunu düzenledi.

Konuyla ilgili açıklama yapan VakıfBank Genel Müdür Yardımcısı Osman Demren, “Güçlü Türkiye’nin Lider Bankası olma vizyonumuz doğrultusunda tüm paydaşlarımızın yanındaki güç olmaya devam ediyoruz. İlk elektronik teminat mektubu düzenleyen banka olarak sektörümüz açısından dijitalleşmede önemli bir kilometre taşına imza atmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Çağdaş bankacılık anlayışımızı yansıtan bu uygulamayla hem müşterilerimizin hayatlarını kolaylaştırıyor hem de milli ekonomimize katkı sunuyoruz. Bu uygulama ile işlemler daha hızlı ve güvenilir bir şekilde gerçekleştirilip, birçok riskin sıfırlaması sağlanacaktır. Uygulamanın yakın zamanda yaygınlaşmasıyla ekonomimize olan katkısı daha net bir şekilde görülecektir” şeklinde konuştu.

Alt yapısı Kredi Kayıt Bürosu tarafından hazırlanan ETMP’ye ilk entegrasyon sağlayan banka VakıfBank olurken Türk Eximbank’ın dahil olduğu projede ilk imzalar geçtiğimiz Temmuz ayında atılmıştı.

VakıfBank hakkında

Vakıf kaynaklarını ekonomik kalkınmanın gereksinimleri doğrultusunda en verimli şekilde değerlendirmek amacıyla 1954 yılında kurulan VakıfBank, bugün 81 ilde 947 şube ve 16 binin üzerinde çalışanıyla hizmet vermektedir. VakıfBank, vakıf kültüründen aldığı güçle, kendisine emanet edilen varlık ve değerleri etkin ve verimli şekilde yöneterek çağdaş bankacılık yöntemleri ve uygulamalarıyla Türkiye’nin ekonomik kalkınmasına katkıda bulunmaktadır. Temel bankacılık ürün ve hizmetlerine ek olarak yatırım bankacılığı ve sermaye piyasası faaliyetlerinde de bulunan VakıfBank, iç ve dış ticaretin finansmanında öncü bir rol üstlenmektedir. Türkiye’nin gelişiminde ve milletin refah düzeyinin artırılmasında büyük önem taşıyan mega projelere de finansman desteği sağlamaktadır. Türkiye dışında ABD New York ve Irak Erbil şubelerine ek olarak Bahreyn’de kıyı bankacılığı şubesi olan VakıfBank’ın ayrıca Avusturya’da VakıfBank International AG adında iştirak bankası bulunmaktadır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.