Uluslararası arenada 9 ayda 8 ödül aldı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Türkiye iklimlendirme sektörüne 64 yılda birçok ilki kazandıran DemirDöküm, 2018 yılının ilk 9 ayını düzenlediği basın toplantısıyla değerlendirdi. “Dönüşüm Yılı” olarak duyurulan 2018’in ilk 9 ayında hedeflerini ikiye katlayan DemirDöküm’ün basın toplantısı DemirDöküm CEO'su Alper Avdel ve DemirDöküm Yönetim Kurulu Üyesi Erdem Ertuna’nın katılımıyla gerçekleşti.

"YATIRIMDA VE BÜYÜMEDE HIZ KESMİYORUZ"

Toplantıda 2017 yılında olduğu gibi 2018’e de 40 milyon TL’lik yatırım planıyla başladıklarını kaydeden DemirDöküm CEO’su Alper Avdel; fabrika, üretim, marka ve dijital dönüşüm çalışmaları için planlanan 40 milyon TL’lik yatırımın büyük bir bölümünü hayata geçirdiklerini söyledi. Yılın başında açıklanan yüzde 20 büyüme hedefini, ilk 9 ayda ikiye katladıklarını söyleyen Avdel, geçen yılın ilk 9 ayına kıyasla yüzde 46 büyüme elde ettiklerini vurguladı.

DemirDöküm'ün yılın başından itibaren geleneksel ürün gamını yeni ürünlerle güçlendirdiğini, Nisan ayında yürürlüğe giren ErP Yönetmeliği ile birlikte sektörün en iddialı yoğuşmalı ürün grubunu ardı ardına satışa sunduklarını kaydeden Alper Avdel şöyle konuştu; "ErP Yönetmeliği ile birlikte Türkiye'nin yeni yoğuşmalı kombisi Atromix'i, kaskad pazarı için MaxiCondense'in yeni ürünlerini ve ısı pompası alanında da MaxiAir ürün grubumuzu tüketicilerimizin beğenisine sunduk. Yeni ürünlerimiz ve yeni girdiğimiz alanlardaki çözümlerimiz yüksek müşteri memnuniyeti sağladı. İç pazarın yanı sıra yurtdışında da sürdürülebilir büyümemize devam ettik."

“İHRACATTA DOLAR BAZINDA YÜZDE 49 BÜYÜDÜK”

İhracattaki başarının 2018'de de sürdürüldüğünü belirten Avdel; "DemirDöküm olarak her yıl çok önemli sonuçlar ortaya koyarak ülkemize sağladığımız katma değeri artırıyoruz. Bu yılın başında da kendimize önemli bir hedef belirlemiştik. İhracatta yüzde 25'lik büyüme ile 100 milyon dolar barajını aşmayı hedeflediğimizi açıklamıştık. Kurdaki dalgalanma ve bölgede yaşanan olumsuz gelişmelere rağmen hedeflerimizde sapma olmadı. 50 ülkeye gerçekleştirdiğimiz ihracatla Eylül ayı sonunda 75 milyon doların üzerine çıktık, dolar bazında yüzde 49 büyüdük" dedi. Alper Avdel, üretimden satışa ve ihracat çalışmalarına kadar yılın sonunda yeni bir rekor kırmak için çalıştıklarını kaydetti. Avdel, son iki yıldır üst üste gerçekleştirilen 40 milyon TL’lik yatırıma 2019’da da devam edeceklerini belirterek; “Sektörde öncü olduğumuz alanlara yenilerini eklemek, hizmet verdiğimiz alanlarda fark yaratmak için geleceğimize yatırım yapmaya devam edeceğiz” açıklamasını yaptı.

DOKUZ AYDA 8 ÖDÜL KAZANDI

Sektörde öncü çalışmalara imza atan DemirDöküm, 2018'in 9 ayında 8 ödülün sahibi oldu. Chicago Athenaeum Museum liderliğinde bu yıl 67’inci kez düzenlenen Good Design’de DemirDöküm, 55 ülkeden 27 kategoride binlerce başvurunun gerçekleştiği yarışmada rakiplerini geride bıraktı. Şubat ayında Elektrik ve Elektronik Geri Dönüşüm ve Atık Yönetimi Derneği İktisadi İşletmesi'nden (ELDAY) 'En iyi atık toplama sistemi' ödülüne layık görülen DemirDöküm, Türkiye'nin müşteri memnuniyetini ölçen ilk ve tek yarışması A.C.E Awards'da ısıtma sektöründe en iyi müşteri deneyimi yaşatan firması seçildi. Haziran ayında ABD’den 2 adet Green Good Design ödülünü Türkiye’ye getiren DemirDöküm, geçtiğimiz günlerde ise "Yalın ve Yeşil Değer Yürüyüşü" ve “Bozüyük Fabrikası Transformasyon” projeleri ile Vaillant Group Production System (VPS) Kongresi'nde 2 ödül birden kazandı. Şirket, Reklamcılar Derneği'nin 30'uncu kez düzenlediği Kristal Elma ödüllerinde, bu yıl dijital mecralarda hayata geçirdiği "Doğru seçim bir ömür sürer" reklam kampanyasıyla 'Gümüş Elma' ödülüne layık görüldü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.