Ukrayna Turizm Fuarı’nın yıldızı Antalya

Moskova’dan sonra Antalya’nın en önemli turizm pazarlarından Ukrayna’nın başkenti Kiev’de bugün başlayan UITT-23. Ukrayna Turizm ve Seyahat Fuarı da yüzleri güldürdü. Kiev Uluslararası Fuar Merkezi’nde Antalya Tanıtım A.Ş tarafından oluşturulan "Antalya Destination" standı, fuarın ilk dakikalardan itibaren ziyaretçilerin ilgi odağı haline geldi.

Fuarın açılışına Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Baki Alkaçar, T.C. Kiev Büyükelçisi Yönet Can Tezel, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, Başkan Yardımcısı Yusuf Hacısüleyman, TÜROFED Başkanı Osman Ayık, Başkan Yardımcısı Sururi Çorabatır, AKTOB Başkanı Erkan Yağcı, ATAV Başkanı Nizamettin Şen, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı İbrahim Evrim, ICF Airport Antalya Yönetim Kurulu Üyesi Yaşar Döngel, Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar başta olmak üzere çok sayıda Antalyalı turizm firması yöneticisi katıldı.

Türkiye standının açılışını yaptıktan sonra Antalyalı turizmcilerle buluşan Müsteşar Yardımcısı Alkaçar, Ukraynalı turist sayısının artması ve iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmek için çalıştıklarını belirterek, "Bu fuara Türkiye olarak büyük bir stantla katılımımız da bunun bir göstergesi" dedi.

Kiev Şehri Turizm Departmanı Başkanı Anton Taranenko, Antalya standını ziyaret ederek, Antalya heyetiyle görüşme yaptı. Oldukça samimi bir atmosferde geçen görüşmede Taranenko, Antalya’nın turizm aktörlerini ve iş dünyası temsilcilerini Kiev’de konuk etmekten son derece mutlu olduklarını söyledi.

"Berlin’deki hayal kırıklığını Moskova ve Kiev’de telafi ettik"

Fuara ilginin beklediklerinden daha yüksek olduğunu belirten ATSO Başkanı Davut Çetin, "Berlin’de hayal kırıklığı yaşadık ama Moskova ve Kiev yüzümüzü güldürdü. 2016 yılında 1 milyonu aşan sayıda Ukraynalı ülkemizi ziyaret etti. Bu rakamın yarıdan fazlasını Antalya’da konuk ettik. Önümüzdeki süreçte pasaport zorunluluğunun da kalkması ile çok daha fazla Ukraynalı misafirimizi Antalya’da konuk etmek istiyoruz. Kiev’de edindiğimiz izlenim Antalya olarak geçen yılın üzerine çıkabileceğimiz yönünde" dedi.

Davut Çetin, Antalya Valiliği öncülüğünde, BAKA, Büyükşehir ve ATSO’nun bütçe desteğiyle Antalya olarak bütün pazarlarda geçen yıla göre daha aktif bir tanıtım ve PR çalışması yaptıklarını da sözlerine ekledi.

ATSO Başkanı Davut Çetin liderliğindeki Antalyalı iş adamları Kiev’de bir dizi temasta bulunacak. T.C. Kiev Büyükelçisi Yönet Can Tezel, Kiev Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nikolay Vasilievich Zasulski, Kiev Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Dmitriy Aleksandrovich Bespalov, Ukrayna Ticaret ve Sanayi Odası Turizm ve Otel Endüstrisi Komitesi Başkanı Alla Valerievna Shapovalova’yı ziyaret edecek Antalya heyeti, Ukrayna’nın önde gelen basın yayın temsilcileriyle bir araya gelecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.