Tüyap'ın Eskişehir 2. Gıda Fuarı büyük ilgi gördü

BURSA ARENA / Haber Merkezi

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı,T.C. Eskişehir Valiliği ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin katkıları beraberinde, Eskişehir Ticaret Odası işbirliği ve Eskişehir Sanayi Odası, Eskişehir Ticaret Borsası, KOSGEB, Eskişehir Anadolu Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED), Eskişehir Lokantacılar Odası, Eskişehir Aşçılar Derneği (ESASDER) ve Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği (AFPAD) destekleri ile hazırlanan ESKİŞEHİR GIDA 2020, 2. Gıda ve İçecek Ürünleri, Gıda İşleme Teknolojileri, Paketleme ve Lojistiği Fuarı, 23-26 Ocak 2020 tarihlerinde ETO – TÜYAP Fuar Merkezi’nde sektör temsilcilerini bir araya getirdi.

Eskişehir 2. Gıda Fuarı’na Büyük İlgi

Tüyap Eskişehir tarafından 2020 yılının ilk fuarı olarak düzenlenen Eskişehir 2. Gıda Fuarı dün sona erdi. Büyük ilgi odağı olan Eskişehir 2. Gıda Fuarı’nı İç Anadolu Bölgesi başta olmak üzere ülke genelinden toplam 60.372 kişi ziyaret etti. Anadolu’nun gurme lezzetlerini bir araya getiren Fuar, gıda sektörüne önemli katkılar sağladı.

Fuarda Yapılan Etkinlikler Büyük İlgi Odağı Oldu

Eskişehir 2. Gıda Fuarı’nda Konuk Şehir olan “Afyonkarahisar” ilk gün TAFED ve Afyon Profesyonel Aşçılar Derneğini’nin (AFPAD) katkılarıyla yaptığı yemek sunumlarıyla halkın yoğun ilgisine sahne oldu. Eskişehir tarafından çok beğenilen Afyon yemekleri halk tarafından tam not aldı. İkinci gün Eskişehir Aşçılar Derneği ve Eskişehir Lokantacılar Odası katkılarıyla gerçekleşen, protokol ve basın yarışmalarında ortaya çıkan renkli görüntüler eğlenceli anların yaşanmasına neden oldu. Üçüncü gün Eskişehir Lokantacılar Odası destekleriyle gerçekleşen Eskişehir ilçelerinin yemek yarışmalarında Alpu birinciliği kucaklarken, Seyitgazi ilçesi ikinci, Han ilçesi üçüncü oldu. Son gün Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü öğrencileri tarafından gerçekleştirilen etkinlikler halkın yoğun ilgisiyle karşılaştı.

TAFED İşbirliği ile Düzenlenen Gala Gecesi’nde Plaketler Dağıtıldı

Eskişehir 2. Gıda Fuarı’nda madalyalı aşçılar tarafından yapılan İç Anadolu’nun özel lezzetleri fuar alanında oluşturulan Gastronomi Mutfağı Özel Alanı’nda ilgililer ile buluşturuldu. Katılımcı ve ziyaretçiler İç Anadolu lezzetlerini tanıma olanağı buldu.

22 farklı bölgeden gelen aşçıların, Eskişehir Aşçılar Derneği’nin (ESASDER) ve Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) katkılarıyla düzenlenen Gala Gecesi’nde aşçılara plaketler takdim edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.