Türk Kırtasite Sektörü Messe Frankfurt Paperworld Fuarı'nda

BURSA ARENA / Haber Merkezi

.

Türk kırtasiye sektörü dünya pazarına avantajlı fiyat sunuyor

Dünyanın en büyük kağıt, kırtasiye ve ofis malzemeleri fuarı Messe Frankfurt Paperworld, 26-29 Ocak tarihleri arasında yapılacak. Türkiye, bu yıl 41’i TÜKİD üyesi 68 firma ve yeni ürünleriyle fuarda resmen gövde gösterisi yapacak. Türk kırtasiye sektörünün trendlerin belirlenmesinde yön gösterici olduğunu belirten TÜKİD Başkanı Vecdet F. Şendil, “Özellikle kağıt grubu, dosyalama grupları ve okul öncesi boyama ile etkinlik malzemeleri ürünlerimiz dünya pazarının gözdelerinden” dedi

Dünyanın en büyük kağıt, kırtasiye ve ofis malzemeleri fuarı Messe Frankfurt Paperworld bu yıl 26-29 Ocak 2019 tarihleri arasında yapılacak. 2018’de Türkiye’den 44 Türk firması fuara katılırken, bu yıl 41’i Tüm Kırtasiyeciler Derneği (TÜKİD) üyesi toplam 68 firma fuarda yerini alarak adeta çıkarma yapacak.

.

Trendleri Türkiye belirliyor

2018’de Türk şirketlerinin stantlarının hiç boş kalmadığını söyleyen TÜKİD Başkanı Vecdet F. Şendil, “Hedefimiz bu yıl geçen yılı da geçmek” dedi. Türk firmalarının özgün ve kullanışlı modern tasarımlarının trendlerin belirlenmesinde yön gösterici olduğunu anlatan Şendil, şunları kaydetti: “Özellikle ülkemizde üretilen kağıt grubu ürünleri, dosyalama grupları ve okul öncesi boyama ile etkinlik malzemeleri kalite ve tasarımları ile dünya pazarının gözdelerinden. Türk firmaları kırtasiye sektöründeki ana ürünlerin neredeyse tamamının imalatını yaparak dünya pazarına avantajlı fiyatlarla sunuyor. Bugün kırtasiye bazında 15 milyon euro ihracat yapan firmalarımız var.”

.

Teknolojik gelişmeler ilgiyi arttırıyor

Kırtasiyeye olan ihtiyacın hiçbir zaman ölmeyeceğini vurgulayan Şendil, sektörde kullanılan teknolojik araçların çeşitlenmesinin kırtasiye ihtiyaçlarına olan ilginin her zaman zirvede kalmasına sebep olduğunu söyledi. “Teknolojiyi yakından takip ederek ihtiyaca göre ürünler üretebilmek dinamik bir sektörün olmazsa olmazıdır” diyen Şendil, “Türk kırtasiye sektörü yeni teknolojilere yaptığı yatırımlar, kaliteli ve özgün tasarımlara verdiği önem sayesinde Avrupa’nın vazgeçilmezi haline geldi” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.