Türk kamu bankaları TL'deki düşüşü durdurmak için 'dün gece 1 milyar dolar sattılar'

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Reuters ve Bloomberg haber ajansları, dün gece Türkiye'de piyasalar kapalıyken kamu bankalarının Asya piyasalarında işlem yaptığını ve TL'yi desteklemek adına yaklaşık 1 milyar dolar satıldığını yazdı.

Asya işlemlerinde çok fazla TL işlemi yapılmaması nedeniyle, sığ piyasada yapılan yüklü ABD Doları satımlarının TL'nin değerini hızla yükselttiği, ancak Türkiye'de işlemlerin başlamasıyla birlikte Dolar'In yeniden güç kazandığı vurgulandı.

Reuters'a konuşan kaynaklar, dolar satan bankalar arasında en büyük kamu bankası olan Ziraat Bankası'nın da bulunduğunu belirtti.

Bloomberg haber ajansı ise "Türkiye uyurken, bankaları Asya'da Dolar satıp TL aldı. Yapılan işlemlerin piyasa etkisinin azami düzeye çıkarılması için Asya piyasaları kullanıldı" dedi.

Asya işlemleri sonucunda TL, ABD Doları karşısında son bir ayın en büyük günlük kazancını elde etti ve sabaha karşı yüzde 2'nin üzerinde prim yaptı. Dolar/TL kuru dün 6,25'e dayandıktan sonra, Asya piyasasındaki işlemlerde 6,04 seviyesine kadar geriledi.

Kur şu an 6,13 seviyesinde seyrediyor.

Türk Lirası'nda Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) İstanbul seçimlerinin yenilenmesi yönünde karar almasından bu yana hızlı değer kaybı yaşıyor.

6 Mayıs'ta açıklanan karardan bu yana TL, ABD Doları karşısında en çok değer kaybeden gelişlen ülke parası konumunda.

Para birimleri

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.