TİKA’dan Kazakistan’a geri dönüşüm eğitimi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından Kazakistan’da kamu kurumları bünyesinde geri dönüşüm alanında hizmet veren ROP operatör kurumu çalışanlarına çevre koruma ve atık yönetimi alanlarında eğitim programı düzenlendi.

Kazakistan’da kamu kurumları bünyesinde geri dönüşüm alanında hizmet veren ve bir devlet şirketi olan ROP operatör firmasından 3 kişilik bir heyet için, çevre koruma ve atık yönetimi alanlarında ülkemizin tecrübesini aktarmak amacıyla bir eğitim programı düzenlendi. Kazakistan genelinde faaliyet gösteren tüm geri dönüşüm firmalarını izleme, değerlendirme ve raporlama sorumluluğu olan ROP operatör firması yönetici heyeti için düzenlenen programda, Türkiye’de belediye ve ambalaj atıklarının yönetimi ile ilgili olarak bilgi ve tecrübe paylaşımı gerçekleştirildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri ile yapılan toplantıdan sonra heyete, Ankara Büyükşehir Belediyesi uzmanları tarafından katı atık yönetimi konulu sunum yapıldı. Mamak’ta bulunan katı atık ve geri dönüşüm alanına çalışma ziyareti gerçekleştirildi. Yine program çerçevesinde Kocaeli İzaydaş A.Ş. ziyaret edilerek yetkililerden bilgi alındı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.