Soğanlı kentsel dönüşüm projesinde ikinci perde
Osmangazi Belediyesi tarafından toplam 42 hektar alanda hayata geçirilen Soğanlı kentsel dönüşüm projesinde yeni bir heyecan yaşanıyor. Dev projenin ikinci bölümünün temeli, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu’nun katılacağı törenle 13 Ağustos Cumartesi günü atılacak.
Osmangazi Belediyesi, Bursa’da düşünülen kentsel dönüşümün en büyük örneği olan Soğanlı kentsel dönüşümünü süratle tamamlıyor. 4 bölümden oluşan projenin geçtiğimiz yıl temeli atılan birinci bölümündeki inşaat çalışmalarında sona gelinirken, ilk etaptaki daireler için müteahhitlere daire satış izni verildi. Osmangazi Belediyesi, Türkiye’de dönüşüme ışık tutan projede vakit kaybetmeden çalışmalara devam ederek, ikinci bölümünün temelini atıyor. 4 bölümden oluşan projenin tamamının 2017 yılı sonunda bitmesi planlanıyor.
Günümüz dünyasının örnek şehir mozaiğinin yükseldiği Soğanlı kentsel dönüşüm projesinde modern konut ve ticaret alanları, pazar alanı, ibadet eğitim, sağlık alanları, spor tesisi, otopark, sosyal ve kültürel tesis alanları, yeşil alanlar, yaya ve bisiklet yolları gibi yaşama değer katan birçok ayrıntı yer alıyor. 13 Ağustos Cumartesi günü AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu’nun katılacağı tören ile temeli atılacak olan ikinci bölümde 420 konut ve 83 ticaret alanı olacak. Soğanlı’da bambaşka bir yaşamın kapılarını açacak olan projede aynı zamanda da göz alıcı bir çarşı alanı da bulunacak.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Soğanlı kentsel dönüşüm projesi yeni Osmangazi’nin bir örneğidir. Geçtiğimiz yıl temelini attığımız birinci etap çalışmalarında sona geldik. İlk etaptaki daireler için müteahhitlere daire satış izni verildi. Şimdi vakit kaybetmeden çalışmalarımıza devam ediyoruz. Büyük bir titizlikle yürüttüğümüz projemizin ikinci bölümünün temelini atacak olmaktan dolayı heyecanlıyız. Buradaki projenin tamamlanmasıyla birlikte diğer mahalleler de buraya ayak uydurmak zorunda kalacak. Böylece Bursa dönüşmeye, modern hayat alanlarına kavuşmaya başlayacak” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.