Rusya Tarım Bakanı Dmitriy Patruşev; "Türkiye'ye buğday sevkiyatımız yüzde 40 arttı"

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Rusya Tarım Bakanı Dmitriy Patruşev, 2018’de Türkiye’ye buğday ihracatının yüzde 40 artışla 930 milyon dolar olarak gerçekleştiğini belirtti.Türkiye’nin Rus buğdayının en büyük tüketicilerinden biri olduğunu kaydeden Rus bakan, “2018’de Türkiye’ye buğday sevkiyatı yüzde 40 oranda artarak 930 milyon dolara ulaştı” diye konuştu.

Patruşev, Rus buğday üreticilerinin Türkiye’ye sevkiyatı gelecekte artırmaya ve çeşit listesini de genişletmeye ilgi duyduğunu da sözlerine ekledi.

Bakan, iki ülke arasında tarım ürünleri ticaretinin 2018’de yüzde 7 büyüyerek 3 milyar dolara vardığını belirterek, Rusya’dan Türkiye’ye tarım ürünleri satışının 1.9 milyar dolar olarak gerçekleştiğini kaydetti. Kaynak:Sputnik

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.