Piyasalarda yoğun gündem: Dolar 5,87'den başladı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Türkiye'de sanayi üretimi ile Hazine tahvil ihaleleri, ABD'de enflasyon verilerinin takip edileceği yeni güne dolar/TL 5,87 seviyesinden başladı.

Küresel piyasalar, ABD-Çin arasındaki ticaret anlaşmasına yönelik gelişmeleri takip ederken ve ABD'de bugün açıklanacak enflasyon ve şirket bilançolarını izliyor.  Yurt içinde ise sanayi üretimi verisi ve hazine ihaleleri piyasaların bugünkü seyir defterinde yer alıyor. Sanayi üretiminin yanı sıra ciro endeksleri, perakende satışlar ve tarım ÜFE verileri de bekleniyor.  

AA Finans Sanayi Üretimi Beklenti Anketi'ne katılan ekonomistler, arındırılmamış sanayi üretim endeksinin kasımda bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 5,8 artmasını bekliyor. Foreks anketinde takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi  beklentisi %5,4, arındırılmamış sanayi üretimi beklentisi %5,5 artış seviyesinde oluştu.

Hazine, 15 aylık kuponsuz tahvil, 7 yıllık değişken faizli tahvil ihaleleri düzenleyecek.

Dolar 5,87'den başladı

Dolar/TL güne 5,87 seviyesinden başlarken; euro/TL ise 6,55 liranın hemen altında işlem görüyor. Petrol fiyatlarında dünkü sakin seyir devam ederken; altın fiyatları geriliyor. Bu sabahki işlemlerde altının ons fiyatı 1537 dolara işlem görüyor.

ABD-Çin ticaret anlaşmasının tercümesi tamamlandı

ABD Ticaret Temsilcisi Robert Lighthizer, ABD-Çin faz 1 ticaret anlaşmasının Çinçe tercümesinin neredeyse tamamlandığını ve Çarşamba günü imza töreninden hemen önce kamuoyu ile paylaşılacağını söyledi. Öte yandan anlaşma öncesinde ABD'den Çin'le ilgili bir jest geldi ve ABD Hazine Bakanlığı, Çin'i kur manipülatörü listesinden çıkardı. (Dünya)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.