Korona virüsü nedeniyle iki dev firma Türkiye'ye geliyor

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Koronavirüs nedeniyle 2 otomobil firması Türkiye 'ye çıkarma yapmaya hazırlanıyor. Volkswagen ve Peugeot, Çin 'de yaşanan sorunlar nedeniyle Türkiye 'ye gelecek.

Çin 'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede çok sayıda ülkeye yayılan korona virüsü Çin ekonomisini vurmaya devam ediyor. Dünya otomotiv devleri Volkswagen ve Peugeot Türkiye 'ye çıkarma yapmaya hazırlanıyor. 

Bu kararın alınmasında korona virüsü tehlikesinin doğrudan değil dolaylı olarak kaynaklandığı bildirdirildi. Otomobil üreticilerinin ise en büyük tedarik ve üretim merkezlerinden biri Çin. Burada virüs nedeniyle oluşan olumsuz hava zaman zaman üretimi durduruyor.

Hal böyle olunca otomotiv devleri yeni arayışlara girdi. Çin 'de üretimin zaman zaman durdurulması nedeniyle parça üretiminin azaldığı ve fabrikalara ulaşamadğı görüldü. Üretim planlarını alt üst eden bu durum sonrası üreticiler yeni yerler aramaya başladı. 

Çin 'de 20 'den fazla fabrikası olan Volkswagen ve Peugeot markaları , Türkiye'de bulunan bazı tedarikçiler ile acil olarak anlaşma imzalamaya çalışıyor. Böylece üretim tesisleri için gerekli olan bazı araç ve gereçler Türkiye 'den sağlanabilir. Bazı Türk sanayicileri de bu haberleri doğrular nitelikte konuşmaya başladı.

EN ÇOK ETKİLENEN MARKA VOLKSWAGEN

Salgından en çok etlilenen markalardan biri olan Volkswagen, son dönemlerde Çin 'e göndermek , oradaki fabrikalarda üretim tesislerinde çalıştıracak personel bulmakta zorlanıyor. 

Corona virüsü Pekin Otomobil Fuarı'nı da iptal ettirmişti. Virüsün durdurulamaması nedeniyle bu etkinin daha da artması bekleniyor. 

Dünya Sağlık Örgütü tarafından geçtiğimiz haftalarda corona virüsü ile ilgili kırmızı alarm verilmişti.

VOLKSWAGEN TÜRKİYE 'DE FABRİKA KURACAK

Geçtiğimiz yıl alınan karar sonrası Volkswagen Türkiye 'de fabrika kuracağını bildirdi.

(Kamubülteni)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.