İSO Başkanı Bahçıvan; "Bazı bankalar hadlerini aşan bir tutum içinde"

BURSA ARENA / Haber Merkezi 

Bankaların sanayicilerin içinden geçtiği süreci anlamamış gibi davrandığını ile süren İSO Başkanı Bahçıvan, "Ne yazık ki bazı bankalarımızın bu konuda hadlerini aşan bir tutum içerisinde olduklarını üzülerek söylemek durumundayız" dedi.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan, ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İSO Meclisi'nin aylık olağan toplantısında konuşan Bahçıvan, "Ekonomimiz adeta bir sırat köprüsünden geçerken ne yazık ki bankalarımız sanayicimizin içinden geçtiği süreci anlamamış gibi davranmakta. Ne yazık ki bazı bankalarımızın bu konuda hadlerini aşan bir tutum içerisinde olduklarını üzülerek söylemek durumundayız. Bankaların maliyet ve giderlerini dürüst çalışan firmalara yıkarak süreci kangren haline getirmesinin örnekleri çoğalıyor." ifadelerini kullandı.

"Bankaların açtığı ticari kredilerin en az enflasyon kadar büyümesi gerekirken gidişat eksi yönde." diyen Bahçıvan, "Bugün yüzde 25'lere varan mevduat faizleri olurken bazı üyelerimiz bunun neredeyse iki katı üzerinde kredi faizleri ile karşılaşıyor. Bankacılık sektörünün reel sektöre bakış açısını değiştirmesi ve objektif olması kaçınılmaz hale gelmiştir." değerlendirmesini yaptı.

Bahçıvan, "Sağlıklı çalışan sanayi kuruluşlarının bile kredilerinin geri çağrılması gibi uygulamalar ekonominin genel kaideleri ile bağdaşmıyor." dedi. Bahçıvan ayrıca, "Ekspertizlerin piyasa gerçeklerinden uzak teminat değerlemeleri gayrimenkul teminatına bağlı reel sektörün teminat havuzlarında zorlayıcı daralmaya yol açıyor." diye konuştu.

Kaynak: Reuters

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.