Euro/dolar 6 haftanın en kötü performansına yöneldi

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Euro dolar karşısında, opsiyon akışlarının baskısı altında kalarak düşüşünü dördüncü güne taşırken, sterlin, muhalefet milletvekillerinin anlaşmasız Brexit'ten kaçınmak için çare aramaları ile birlikte diğer paralar karşısında yükseldi.

Sterlin euro karşısında, pozisyonların yeniden dengelenmesi ile son üç ayın ilk haftalık kazancını gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

Bloomberght'den aktarılan bilgilere göre; Bloomberg Dolar Spot Endeksi ise son beş haftada dördüncü haftalık kazancını gerçekleştirmeye yöneldi.

Avustralya doları, ABD ile Çin arasındaki ticaret geriliminin ABD Başkanı Donald Trump'ın yakında Çinli mevkidaşı Xi Jinping ile telefon görüşmesi yapacağını açıklamasının ardından azalacağı umuduyla yükselişini ikinci güne taşıdı.

Euro/Dolar  paritesi Cuma günü yüzde 0.2 düşerek 1.1082 seviyesine indi ve haftalık bazda yüzde 1.1 geriledi. Parite böylelikle 5 Temmuz'dan haftasından bu yana en büyük haftalık kaybını gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Avrupa'dan bir trader, işlem emirlerinin genelde az olduğunu ve kaldıraçlı işlemlerin 1.1120 ve 1.1150'lere doğru yükselişlerde azaldığını kaydetti.

Sterlin/dolar paritesi yüzde 0.5 yükselerek 1.2145 seviyesine çıktı ve haftalık kazancını yüzde 0.9'a genişletti. İngiltere'de muhalefet partisi lideri Jeremy Corbyn diğer partilere baş vurarak kendisini anlaşmasız Brexit'i önlemek için geçici başbakan yapmalarını önerdi.

Dolar/yen paritesi, haftanın başlarında 105.05 ile son 7 ayın en düşük seviyesini görmesinin ardından istikrar araması ile birlikte yüzde 0.3 yükselerek 106.47 seviyesine ulaştı

ABD'nin 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi Perşembe günü 2016'dan bu yana ilk kez yüzde 1.5 seviyesinin altını gördükten sonra bugün 4 baz puan yükselerek yüzde 1.56 seviyesine tırmandı.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.