Elektrikte yüzde 15'ten sonra bu defa yeni zamlar yolda

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun elektrik fiyatlarına yüzde 15’lik zam kararından sonra, bu zamlarla yetinilmeyeceği ve elektrik faturalarına bu defa yine benzeri bir zammın daha yapılacağı bekleniliyor.  

Cumhuriyet'e konuşan TMMOB Makina Mühendisleri Odası Enerji Çalışma Grubu Başkanı Oğuz Türkyılmaz, önümüzdeki aylarda elektrikte yeni zamların gelmesinin muhtemel olduğunu söyledi. 

Öte yandan Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nca (EPDK), 1 Temmuz 2019’dan itibaren geçerli olmak üzere Elektrik Üretim AŞ'nin (EÜAŞ) aktif elektrik enerji toptan satış tarifesi belirlendi. EPDK'nın konuya ilişkin kurul kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Böylece EÜAŞ'ın dağıtım şirketlerine teknik ve teknik olmayan kayıp enerji satışları ile görevli tedarik şirketlerine yapılan satışları kilovatsaat başına 20.5159 kuruş oldu. Ayrıca, dağıtım şirketlerine genel aydınlatma kapsamında yapılan satışlarda kilovatsaat başına 25.4600 kuruş uygulanmasına karar verildi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.