Ekonominin patronları Uludağ´da bir araya geldi

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bu sene 7.’si yapılan ‘Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde iş dünyasından 500 önemli ismin ağırlandığını belirterek, asıl hedeflerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın taçlandırdığı uluslararası bir zirveye ev sahipliği yapmak olduğunu ifade etti.

Türkiye’nin en önemli ekonomi buluşması olan '7. Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde açıklamalar yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, zirvenin ülke ekonomisine, Bursa’ya ve işadamlarına hayırlı olması temennisinde bulundu. Uludağ’ın kısıtlı imkanlara rağmen tercih edilmesinin sevindirici olduğunu kaydeden Başkan Aktaş, Bursa’nın çok özellikli bir şehir, Uludağ’ın da 4 mevsim kullanılabilecek nitelikte bir bölge olduğunu ifade etti. Otel, sosyal tesis, kongre merkezi, ulaşım, otopark, spor tesisleri ve benzeri imkanların artmasıyla Uludağ’ın daha büyük zirvelere ev sahipliği yapacağına inandığını belirten Başkan Aktaş, “Bursa ve Uludağ, İstanbul, Ankara ve İzmir gibi üç büyük şehrin ortasında yer alıyor. İzmir otobanı ve hızlı tren bittikten sonra daha kolay ulaşılır hale geleceğiz. Zirve boyunca 500 civarında misafir ağırlanıyor. Asıl hedefimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın taçlandırdığı uluslararası bir zirveye ev sahipliği yapmaktır. Böylece Uludağ’ın ve Bursa’nın önü açılacaktır. Bursa, bundan her şekilde istifade edecektir” dedi.

Zirveye katılan iş adamlarının, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’ten gerekli mesajları aldığını da söyleyen Başkan Aktaş, ‘Burada çok deneyimli kurum ve kuruluşlar var. Genel anlamda bakıldığında, iyi yerde olduğumuzu görüyoruz. Bazı risklerden de bahsedildi. İnanıyorum ki o konularda da hükümetimiz ve iş dünyası gerekli tedbirleri alacaktır. Türkiye’nin önü açık” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.