Ekonomi uzmanı Aysun Karaytuğ ; "Uluslararası ticarette milli paralar derken 'Bitcoin' devreye girebilir"

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Dünya ekonomisindeki dalgalı seyir, gündemde ilk sıralarda yer almaya devam ediyor. CNN TÜRK'te Hakan Çelik ile Hafta Sonu, gayrimenkul uzmanı Hatice Kolçak ve ekonomi uzmanı Aysun Karaytuğ ile piyasalardaki gelişmeleri masaya yatırdı.

Yeni Ekonomik Program (YEP) ile başlayan Türk lirası ile kira sözleşmesi şartını değerlendiren Hatice Kolçak, kararın özellikle kiracılara rahat nefes aldıracağını belirtti. Konut satışlarında yapılan kampanyayı da değerlendiren Hatice Kolçak, eylül ayında ulaşılan 5 bin konut satışının ekonomideki göstergelere göre iyi kabul edilebileceğini belirtti.

Ekonomi uzmanı Aysun Karaytuğ ise Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan'ın da sıkça belirttiği uluslararası ticaretin milli para ile nasıl yapılabileceğini açıkladı. Bitcoin gibi dijital paraların geleceğini de anlatan Karaytuğ, bu para birimlerinin doların yerini alabileceğini söyledi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.