Dolar, haftaya yükselişle başladı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Geçen hafta 6.01 seviyelerine gerileyen dolar/TL yeni haftaya 6.29 seviyelerini test ederek başladı.

Dolar/TL, haftaya yükselişle başladı. Kur, günün ilk işlemlerinde yüzde 2 yükselişle 6.29 seviyelerini test etti. Dolar, ardından 6.25 seviyelerinde dengelendi.

Merkez Bankası'nın (TCMB) geçen hafta politika faizinde 625 baz puan ile beklentinin üzerinde bir artışa gitmesi ile sert gerileyen dolar/TL bu sabah 6.30'a doğru hareketlendi. En yüksek 6.2974 seviyesini test eden kur, daha sonra 6.25 seviyelerine geriledi.

Dolar/TL saat 11:00 itibariyle 6.2540 seviyesinde yer aldı. Euro/TL ise 7.2905 sevviyesinde.

Perşembe günkü PPK kararı sonrası 6.01'e kadar gerileyen, cuma günü ise 6.14 seviyelerinde dengelenmişti.

Integral Yatırım Araştırma Uzmanı Eda Karadağ, TCMB'nin geçen haftaki faiz artırımının piyasalara güven vermesiyle kurda geri çekilmenin gözlendiğini söyleyerek, "Faiz artışı ardından fiyatlamalarda hala etki var, yukarı yönlü agresifliğin önüne geçildi. Ancak tam anlamıyla bir rahatlama yok, 6 seviyesinin altına fiyat hareketi oluşamıyor. Piyasa 20 Eylül'de açıklanacak olan OVP'yi bekliyor. OVP öncesi halen iyimser hava var ancak nasıl bir program açıklanacağı, piyasaları ne yönde tatmin edeceği önemli. Kurun 6-6.20 arasında kalmasını bekleyebiliriz" dedi.

Dolar/TL'de 6 seviyesinin altına doğru hareketin önümüzdeki günlerde yurtiçinde oluşabilecek iyimserlikle gözlenebileceğini ancak kalıcı olmayabileceğini söyleyen Karadağ, "Daha yukarı agresif hareketin ise olağanüstü bir durum olmadıkça çok olası olacağını düşünmüyorum. Yurtdışında dolarda pozitif fiyatlama var ama Trump nedeniyle istediği hamleyi yapamıyor olması da bizim için şans" dedi. Kaynak: Dünya Ekonomi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.