Bursa Oyak Renault fabrikasından büyük yatırım

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Bursa Valisi İzzettin Küçük, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile birlikte Bursa Oyak Renault fabrikasının ‘Yüksek Basınçlı Alüminyum Enjeksiyon Fabrikası’ temel atma törenine katıldı.

Törende konuşan Vali Küçük: “Ben öncelikle bugün temelini atacağımız bu fabrikanın, ilimize ve ülkemize hayırlar getirmesini dileyerek sözlerime başlamak istiyorum. Her şeyden önce yüksek teknoloji içeren bu yatırımı çok değerli ve anlamlı buluyorum. Uluslararası yatırımın ülkemize güvenini göstermesi bakımından da önemli. Onun için Oyak Renault’un değerli yöneticilerine içtenlikle teşekkür ediyorum. Ayrıca yoğun gündemine rağmen bugün bizleri yalnız bırakmayan Sayın Bakanımıza da şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Böyle güzel bir Cuma gününde Bursa’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank’ta: “ Bugün çok heyecanlı bir gelişme için bir aradayız. Sanayimizin lokomotifi otomotiv sektörümüz Bursa’da dev bir yatarım yapıyor. Oyak Renault grubu tarafından gerçekleştirilecek ve temellerine bugün atacağımız ‘Yüksek Basınçlı Alüminyum Enjeksiyon tesisinin ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Ben bu yatırımı 3 sebepten dolayı çok önemli buluyorum. Temellerini attığımız bu tesis, yüksek katma değerli üretim hedefimize doğrudan etki ediyor. Üretim aşamasında dünyada birkaç yerde bulunan ileri teknoloji kullanılacak, nitelikli istihdama ve ihracata ciddi katkılar sunacak. Cari açığı yıllık 2.3 milyar dolar azaltabilecek bir üretimden bahsediyoruz. Gayemiz bu ve benzeri yatırımların katlanarak artması. Üretimde dönüşüme ihtiyacımız var. Türk sanayii bu dönüşümü gerçekleştirebilecek güce sahip. Devlet olarak biz tüm imkanlarımızla girişimci ve sanayicilerin yanındayız. Oldukça cazip bir teşvik sistemine sahibiz. Bakanlık olarak yerli ve yabancı ayrımı gözetmeden yüksek katma değerli yatırımları ülkemize çekmeyi hedefliyoruz. Türkiye'ye yatırım yapan, üreten ve istihdama katkı sağlayan tüm firmalar bizim için çok kıymetli"” dedi.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.