Bakan Tüfenkci: “Fitch çark etti”

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, İTO Mart ayı Meclis Toplantısı’nda konuştu. Tüfenkci, üyelere yaptığı konuşmada uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’in çark ettiğini söyleyerek “ Kredi derecelendirme kuruluşlarının öngörüleri bugüne kadar tutmadı, bugünden sonra da tutmayacak” dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Mart ayı Meclis Toplantısı’na katıldı. Bakan Tüfenkci burada yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi. Tüfenkci, üyelere yaptığı konuşmada “Ülke ülke gezdiğinizi Pazar arayışında olduğunuzu ifade ettiniz. Biz de hükümet olarak her türlü ihtiyacınızda yanınızdayız” dedi.

“Fitch çark etti”

“Biz 2017’ye bütün olumsuzluklara rağmen, bütün terör saldırılarına rağmen dış lobilerin ekonomi üzerinde yapmış olduğu etkilere rağmen iyi bir başlangıç yaptık” diyen Tüfenkci, “Ekonomimizin olumlu gidişatı tüm saldırıları ve beklentileri boşa çıkarmıştır. Öyle ki uluslar arası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch çark ederek Türkiye ekonomisinin bu yıl yüzde 2.4, gelecek yıl ise yüzde 2.8 büyümesinin beklendiğini açıklamak zorunda kalmıştır ve Türkiye’de ılımlı ekonomik iyileşmenin beklendiğini ifade etmişlerdi. Biz o zaman da ifade ettik ki bu kredi derecenlendirme kuruluşları siyasi davranıyorlar. Eğer objektif davransalardı hemen darbe girişiminin akabinde Türkiye’nin notunu düşürmezlerdi. Kredi derecelendirme kuruluşlarının öngörüleri bugüne kadar tutmadı bugünden sonrada o öngörüler tutmayacak” şeklinde konuştu.

“Gençlere güveniyoruz”

Hükümet olarak gençlere güvendiklerinin altını çizen Tüfenkci ,”Biz gençlere güveniyoruz. Biz ne yaptık? Anayasa değişikliğinde seçme ve seçilme yaşını düşürdük. Peki kendini yetiştirmiş, kendini temsil edecek kapasitede olan 18 olur, 19 olur, 20 olur, 24 yaşındaki gençlerimize neden güvenmeyelim? Buradaki birçok arkadaşımızın şirketlerini 23-24 yaşlarındaki çocuklarına bırakıyorlar. Düşünün ki gençlerin enerjisiyle sizin gibi arkadaşların tecrübeleri birleştiğinde ne olur? Türkiye uçar. Maalesef onu da zannediyorlar ki 18 yaşında seçilme hakkı verildiğinde meclisin hepsi 18 yaşında olacak. Öyle bir algı oluşturuyorlar. Ondan sonra da bir takım çirkin yakıştırmalarla ‘Yok bakan oğlu olacak yok bilmem ne oğlu olacak’ bir kere hepimiz geldiğimiz yeri biliyoruz. Ne ben bir bakan oğluyum ne de başka biri. Dolayısıyla arkadaşlar biz siyaset yapıyoruz. Siyasette hiçbir parti seçilemeyecek insanı listesine koymak istemez. Onun için bu şekildeki yaklaşımlara biz de önem vermiyoruz sizler de önem vermeyin” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.