Avrupa’nın en büyük araç filosunu Türkler yönetecek

BURSA ARENA / Haber Merkezi

İç pazarda 2019 sonu itibarıyla turizm gelirlerinin yaklaşık %10’u günlük araç kiralama sektöründen geldi.

Türkiye’nin önemli yatırım alanlarından biri haline gelen günlük araç kiralama sektörü rotasını yabancı turistlere ve gurbetçilere çevirdi. Turizm gelirleri içerisindeki payını her geçen yıl artıran sektörün yeni hedefi, turistlerin Türkiye’de yaptığı kişi başı harcama tutarlarını yükselterek daha fazla gelir elde etmek. 2020 Ocak ayı itibariyle Elitcar Genel Müdürlüğü görevini üstlenen otomotiv sektörünün önemli isimlerinden Selçuk Nazik, Türkiye’nin turizm trafiği göz önünde bulundurulduğunda sektörün 10 milyar TL’lik bir potansiyelinin olduğunu açıkladı.

Günlük araç kiralama sektöründe 10 milyar TL’lik potansiyel!

Avrupalı turistlerin kiralık araç talebinin iç pazarda büyük bir potansiyel oluşturduğunu belirten Elitcar Genel Müdürü Selçuk Nazik, “Günlük araç kiralama, turizm gelirlerinin %10’a yakınını oluşturuyor. Türkiye’nin turizm trafiğini göz önünde bulundurduğumuzda ise sektörün hali hazırda 10 milyar TL’lik bir potansiyelinin bulunduğunu ve sürekli artış eğiliminde olduğunu görüyoruz. Doğru adımların atılması durumunda bu rakamın ikiye katlanması çok da uzak değil. Avrupa'da 41 ülkede hizmet veren ve 1.000’in üzerinde seyahat acentesi tarafından kullanılan yerli acente yazılımına sahip bir şirket olarak, hem yurtiçi hem de yurt dışındaki çalışanlarımız ve güçlü bilişim altyapımız ile Türkiye ekonomisine döviz girmesine katkı sunuyoruz” dedi.

Avrupa’nın en büyük araç filosunu Türkler yönetecek!

Var olan potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmek için yazılım sistemleri aracılığıyla yönettikleri binlerce otomobili Türkiye’ye gelen Avrupalı turistlere kiralamaya devam edeceklerini belirten Selçuk Nazik, “16 yıl önce ortaya çıkardıkları yazılım sisteminin, süre gelen yıllar içerisinde yüzbinlerce aracın yönetildiği sürdürülebilir bir ekosisteme dönüştüğünü belirtti. Bugüne kadar yapılan milyon Euro’luk yatırımların şirketi getirdiği noktada %100 Türk şirketi olarak hedefimiz, 10 yıl içerisinde Avrupa'nın en büyük araç filosunu yönetmek.

(Hibya haber ajansı)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.