Alman devinden Balıkesir’e 120 milyon Avro’luk yatırım
Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi’ne 120 milyon Avro’luk yatırım yapacak olan Alman Preiss Daimler (PD Grup), Balıkesir’de incelemelerde bulundu. Alman yatırımcılar OSB’de yatırım yapacakları arazi ve Lojistik Köy’de incelemelerde bulunarak, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’dan bilgi aldılar. Daimler, yatırımları ardından OSB’ye 5 yeni fabrika daha kurulacağını açıkladılar.
Balıkesir dev bir yatırıma ev sahipliği yapacak. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un davetlisi olarak Balıkesir’e gelen Peiss Daimler (PD Grup) yöneticileri, Organize Sanayi Bölgesi’nde incelemelerde bulundu. Almanya’dan Koca Seyit Havaalanı’na uçak ile gelen PD Grup Yönetim Kurulu Başkanı Jürgen Preiss Daimler, Yönetim Kurulu Üyesi Jöran Pfuhl ve Türkiye Temsilcisi Ogün Fırat, Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi’nde Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, AK Parti Balıkesir Milletvekili Mahmut Poyrazlı, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler ve OSB Müdürü Mesut Eray tarafından karşılandı.
İlk olarak Gökköy Lojistik Köyü’nde incelemelerde bulunan Daimler ve beraberindeki heyet burada Başkan Uğur ve yetkililerden bilgi aldılar. Daha sonra yatırım yapacakları 204 dönümlük arazide incelemelerde bulunan Daimler, kuracakları kompozit üretimi yapacakları fabrika ile birlikte, kendilerine malzeme üretecek olan 5 yeni fabrikanın daha kurulacağını açıkladı. Daimler, ürettikleri kompozit malzemelerin uçak, savaş, otomobil sanayi gibi 70’e yakın sektörde kullanıldığını ifade etti. Fabrikanın inşa edileceği arazide Başkan Uğur ile birlikte incelemelerde bulunan PD Grup yetkilileri daha sonra Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete sokulan Robotik Otopark’ı inceledi.
Alman yatırımcılar Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı’yı ziyaret ettikten sonra Başkan Uğur ile birlikte Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ile görüşmelerde bulunmak üzere Ankara’ya hareket ettiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.