GTÜ’de yeni nesil üniversite yapılanması

Bursa Arena / Haber Merkezi

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) kısa bir süre önce kurulan güçlü vakfı ile küresel çapta üniversiteler arasına girmek amacıyla yeni bir dönem başlattı.

Kısa bir süre önce temelleri atılan "Gebze Teknik Eğitim ve Araştırma Vakfı"nın ilk yönetim kurulu toplantısı Kocaeli Sanayi Odası Toplantı Salonunda gerçekleşti. Toplantıya Kocaeli Vali Yardımcısı Osman Sarı, Teknik Üniversitesi (GTÜ) Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, GTÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Abdurrahman Akyol, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Gebze OSB Yönetim Kurulu Başkanı Vahit Yıldırım, Kale Oto Radyatör Yönetim Kurulu Üyesi Celal Kaya katıldı.

Geçtiğimiz günlerde açıklanan TÜBİTAK 2016 Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi sıralamasında GTÜ’ nün 7’nci sıraya yükselmesinin konuşulduğu toplantı ile ilgili açıklama yapan GTÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, "Yenilikçi ve girişimci üniversite tecrübeleri ile vakfın getirisinin birleşince yepyeni bir devlet üniversitesi modeli ortaya koyacağını; vakfın, üniversitenin öğrencilerinin ve akademik personelinin güçlenmesi ve gelişiminin sürekliliği açısından yönlendirici bir araç ve destek sağlayıcı olacağını" belirtti.

“Küresel çapta rekabet gücü arttı”
Görgün, GTÜ’ nün elde ettiği başarıların arttırılarak devam etmesi noktasında karşılaşılabilecek en temel sorunun finansal kaynaklar olduğunu belirterek, “Kamu finansmanı dışında kaynaklar üreterek hedeflerimizi daha kolay gerçekleştireceğimize inanıyoruz. Bu bağlamda oldukça güçlü bir mütevelli heyeti ile kurulan vakfın ve yapılandırılacak vakıf-üniversite ilişkisinin oluşturacağı sinerji sayesinde üniversitemizin ve Kocaeli’nin küresel çapta rekabet gücü artacaktır. Türkiye’de kurulu mevcut üniversite yapısı içerisinde devlet üniversitelerinin karşılaştığı finansal problemler bu sayede aşılabilecektir" şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
GTÜ
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.