Bu haftasonu Gemlik’te idik.

Türk Metal Sendikası Gemlik Şubesi’nin 3. Olağan Kongresindeyiz.

MESS karşısında verdiği mücadeleler sonucunda, olağanüstü zam ve sosyal haklar almayı başaran Türk Metal Sendikası, bu büyük başarısını GEMLİK Şubesinin 3. Olağan Kongresiyle taçlandırdı.

Bu Kongre herşeyden önce "Olağanüstü" kalabalıktı ve sürekli bir heyecan ve coşkulu tezahürat eşliğinde gerçekleşti.

Sendikanın Gemlik Şube Başkanı Kemal DURMAZ, bu kongre ile sendikasına, heyecan ve hareketlilik anlamında "Olağanüstü" beraberlik örneği de yaşatıyordu. Adeta İşverenler karşısında elde ettikleri yüksek orandaki zamlar ve sosyal haklar başarını kutluyor ve taçlandırıyordu.. 

Salona heyecan, tezahürat ve alkışlar hakimdi. Sendika işçilerinin bayanlı-erkekli titiz bir ahenk içerisinde söyledikleri sloganlar, saatler boyunca salona yüksek heyecan ve coşkulu anlar yaşattı..

İyi organize edilmiş, seviyeli bir işçi kitlesi..

Herkes sanki en güzel elbiselerini giymiş, erkek işçilerin çoğunluğu traşlı ve kravatlı, bayan işçiler de sanki hep düğün kıyafetleriyle ve bakımlı saçlarıyla bir karnavala gelmiş gibiydiler. Tezahüratlar da hiçbir kargaşa ve ahenk dışı söylem olmadı. Heyecan üst düzeyde..

"İşte Lider, İşte Sendika"

"İşte Başkan, İşte Sendika !..

Ki yüzyüze görüşmemizde Sendika Genel Başkanı Pevrul Kavlak'a da söylemeden geçemedim;

“Sayın Başkan, Bursaspor’un kongrelerinde dahi bu ahenk ve heyecanı görememiştik.. Sizi ve Şube Başkanınızı kutluyorum !..”

O da heyecanlıydı, mutluydu ve gözlerinden adeta zafer ışıltıları saçılıyordu.. MESS karşısında dik duruşun onurunu yaşıyordu.

Kongrede Türk Metal Sendikası Gemlik Şube Başkanı Kemal Durmaz sık sık yapılan tezahüratların eşliğinde etkili bir konuşma yaptı.

Bölgemizde kısa zamanda ismini duyurmuş, başarılı sendikacı Kemal Durmaz.. Söylemleri kadar işveren karşısında işçileriyle birlikte duruşuyla, başarılı bir aktivist ve cesaretli bir lider..

“MESS'le varılan uyuşmazlık kararı karşısında gemileri yaktık, birgün bile korkmadık, gerekli mücadeleyi verdik.. Hiç yılmadık, inancımızı da hiç yitirmedik. Bu kararlı mücadelemiz sonucunda da hak ettiğimizi aldık..” diye haykırıyor, salona iştirak eden işçi arkadaşları da hep birlikte ve ayakta alkışlıyordu !

“İşte Lider, İşte Sendika"

“Gemlik seninle gurur duyuyor !..”

Kürsüye davet edilen Genel Başkan Pevrul Kavlak da özetle; "Verdiğiniz mücadelenin bir ekmek mücadelesi olduğunu en iyi bilen ve anlayan benim. Yılmadınız, işsiz kalmaktan korkmadınız, direndiniz ve bu sözleşme başarısını hakettiniz.. Başarının sahipleri sizlersiniz... Başarı Türk Metal Sendikası’nındır, başarı sahipleri siz işçi, emekçi kardeşlerimizdir.. Aldığınız zamlar ananızın ak sütü gibi hakkınızdır. Sizleri kutluyorum.. İnşallah Gemlik'e bir İşçi Sosyal tesisi yapacağız.. Bunu da hak ettiniz.." diyor ve ayakta tezahüratlar eşliğinde alkışlanıyordu..

Daha sonra kürsüye davet edilen Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ve Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan da birer konuşma yaptılar. Orhangazi belediye Başkanı "Gemlik'e yapacağınız sosyal tesisin aynısını Orhangazi'ye de yapmanızı diliyoruz. Böyle bir karar halinde sosyal tesisin arsası Belediyemiz tarafından bağışlanacaktır ve destek verilecektir" dedi.

Kongreye iştirak edenler arasında çok sayıda işçi sosyal grupları, işveren temsilcileri ve muhtelif STK temsilcileriyle birlikte, sendikanın çevre il ve ilçelerden gelen Şube Başkanı ve temsilcileri de dikkat çekiyordu.. Ayrıca Türk-İş Bursa 8. Bölge Temsilcisi Sabri Özdemir, Bursa Kırıkkaleliler Derneği Başkanı Engin Şahin ve dernek yöneticileri, Revar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zulkarneyn İğde gibi kadim dostlarla birlikte olmak, benim için gerçekten ayrı bir mutluluk ve keyif oldu.

Bu arada iki belediye başkanından ve şahsımdan başka siyasi kesimden kimse de yoktu sanki..  

Yine salona gelen tüm işçilere ve misafirlere verilen öğle yemeği de, kongreye ayrı bir renk kattı ve iştirakçilerde memnuniyet kazandırdı.. Yılların sendikacısı sevgili Adem Yılmaz'ın nezaket ve ilgisi de başarının bir bölümü olarak gözden kaçmıyordu.

Gündemin akışında seçimlere geçildi ve Şube Başkanı Kemal Durmaz ve aday arkadaşları 250 delegenin tamamının oylarını alarak tekrar Şube Yönetimine getirildiler. Geçmişte bankacılık iş kolunda yıllarca sendikacılık da yapmış bir insan olarak doğrusunu söylemem gerekirse; delegenin tamamının oyunu almak, öyle her babayiğidin harcı değil..  

Ve son söz derler ya, benim de içimden samimiyetle şöyle bir ses geliyor;

“Sadece işçileriniz değil, dostlarınız da sizlerle gurur duyuyor; 'Efsane Sendikacılar' Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak ve Gemlik Şube Başkanı Kemal Durmaz.. Başarılarınız sürekli olsun !..”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kamuran 6 yıl önce

Evet aynen katılıyorum abi Pevrul başkanla ve Kemal başkanla gurur duydum bir hemşehrisi olarak

Avatar
Mehmet karagöz 6 yıl önce

Boztoprağın çocukları her zaman dik durdular.