Yüzyılın Anlaşması Karşıtı Gazeteciler Konferansı: "Filistin Toprağı Satılık Değildir"

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Beyrut’ta düzenlenen “Yüzyılın Anlaşması Karşıtı Gazeteciler” konferansına katılanlar, “Yüzyılın Anlaşması” olarak adlandırılan ve Filistin halkıyla onlarla birlikte Arap dünyasından aynı safta duranları Yahudileştirmeye varan ve kurtarılması önündeki bulunan bir umut ışığını tamamen yok etmek için bir emri vaki önünde koymayı hedeflediğini belirterek bu gerçeğin su yüzüne çıkarılması zorunluluğunu vurguladılar.

Katılımcılar, bu anlaşmanın Kudüs ve Filistinli mültecileri

müteakip bilinmeyen zaman müzakereleriyle yüzleşme ve bölge ülkelerini Amerikan emirlerine itaat eden ülkelerin önderlik ettiği pazarlık müzakerelerine sürükleme çabası olduğunu açıkladılar.

Katılımcılar yayınladıkları sonuç bildirgesinde, Filistin topraklarının Filistinlilerin ve bunun için yetmiş yıldan fazla savaşan herkesin mülkü olduğu, satış için olmadığı için ümmetin kutsallıklarını içerdiği, özgürlüğünü ve kurtuluşunun pusulasını temsil ettikleri, bu utanç verici anlaşmayı reddettiklerini ve serbest bırakılmalarını talep ettiklerini, bu anlaşmaya aleni veya Filistin ve Arap hakkına hainlik besleyen bir devlet, İsrailli bir medya organının sıcak baktığı her bir medya organını hain olarak saydığını, ayrıca direnişçi medya organlarından bu anlaşmayı ve buna çağrı yapan şahıs ve ülkeleri, kampanyasını yürüten heyetleri deşifre etmeye ve ona karşı bir medya ordusu kurmaya çağırdı.

Sonuç bildirgesi, bu anlaşmayı ve ona bağlı planları deşifre etmek için görüşmeler, çabalar ve inisiyatiflerin yoğunlaştırılmasına çağrı yaparak Filistin’in halkının ve haklarını savunanların olduğunu ve böyle kalacağını ifade etti.

Konferansa Suriye’nin Lübnan Büyükelçisi Ali Abdulkerim, gazteciler, siyasetçiler, diplomatlar, parti liderleri, aydınlar, sanatçılar, eğitim ve sosyal etkinlikler, Filistinli hareketler ve gruplar ile kurum temsilcileri, medya platformları, ve araştırma merkezlerinden oluşan bir kalabalık katıldı. (SANA Haber Ajansı /Beyrut)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.